Joukkoliikenne: Pro­fes­so­ri: Työ­eh­to­so­pi­mus­ta ei tar­vit­se so­vel­taa, jos kul­jet­ta­jat ovat yrit­tä­jän ase­mas­sa

Pohteen säästöt: Liminka me­net­tää ter­veys­kes­kuk­sen

Luonto: Kii­min­gis­tä löytyi täysin tun­te­ma­ton sie­ni­la­ji

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Mar­jan­poi­mi­ja­jou­kos­ta 44:llä to­det­tiin ko­ro­na­tar­tun­ta tes­tis­sä Kai­nuus­sa – virus ei leviä poi­mit­tu­jen mar­jo­jen mukana

Korona jyllää ulkomaalaisten marjanpoimijoiden ryhmässä. Kainuussa maanantaina tehdyssä pikatestissä 74 ihmisen poimijajoukosta 44:llä todettiin koronatartunta.

Korona jyllää ulkomaalaisten marjanpoimijoiden ryhmässä.  Kainuussa maanantaina tehdyssä pikatestissä 74 ihmisen poimijajoukosta 44:llä todettiin koronatartunta.

Kainuun soten mukaan kaikki tartunnan piiriin kuuluvan ryhmän henkilöt on asetettu eristykseen tai karanteeniin. Ulkopuolisiin ei ole syntynyt tartunnan leviämiseen mahdollistamaa kontaktia.

Poimijat voivat vointinsa salliessa jatkaa työskentelyä eristyksessä tai karanteenissa, edellyttäen ettei kontakteja ulkopuolisiin ole. Virus ei voi levitä poimittujen marjojen mukana.

Ryhmän leiripaikka on Kainuun ulkopuolella, ja tartunnanjäljitys hoidetaan leirin sijainnin perusteella.

Koska ryhmässä tartunnan saaneet ovat ulkomaalaisia, luvut eivät näy Kainuun omissa ilmaantuvuusluvuissa.

THL:n tilastoissa tartuntaluvut saattavat näkyä, koska tapauksissa, joissa positiivisen tuloksen koronavirustestissä saaneella henkilöllä ei ole kotikuntaa Suomessa, kirjautuu koronatapaus THL:n tilastoissa joko hoitopaikan, tai jos sitä ei tiedetä, laboratorion sijaintikuntaan.

Marjanpoimijoiden lisäksi maanantaina Kainuussa todettiin 14 uutta koronatartuntaa, joista kahdeksan jo karanteenissa olevilla henkilöillä. Tartunnoista 11 on Kajaanissa, yksi Suomussalmella, yksi Paltamossa sekä yksi ulkopaikkakuntalaisella henkilöllä.