Oulun torihotelli: To­ri­ho­tel­lin kon­kurs­si seisoo yhä pai­kal­laan

Kulttuuri: Lau­la­ja-lau­lun­te­ki­jä Jussi Ha­ku­li­nen on kuollut

Manse PP:n täh­ti­si­ker­män kantti kesti vii­den­nes­sä ot­te­lus­sa – viime kau­dek­si pää­sar­jaan noussut joukkue pääsi juh­li­maan Su­per­pe­sik­sen mes­ta­ruut­ta tä­pö­täy­den kat­so­mon edessä

Mansen pelaajat juhlivat voittoa pesäpallon miesten Superpesiksen viidennessä ja ratkaisevassa loppuottelussa. Manse PP otti kullan Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan voitoin 3–2.
Mansen pelaajat juhlivat voittoa pesäpallon miesten Superpesiksen viidennessä ja ratkaisevassa loppuottelussa. Manse PP otti kullan Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan voitoin 3–2.
Kuva: Kalle Parkkinen/Lehtikuva

Manse PP-KPL 10 (00, 30)

Manse PP mestariksi otteluvoitoin 32

Miesten Superpesiksen ratkaisevassa viidennessä finaalissa Tampereella tahti ei muuttunut aiempiin peleihin nähden: juoksut olivat alkuun enemmän kuin tiukassa.

Avausjaksolta poistuttiin tauolle juoksuttomassa tasatilanteessa. Molempien joukkueiden ulkokentät söivät etenijän toisensa jälkeen.

Kertaalleen juoksu näytti jo varmalta, kun Mansen lyöjäjokeri Juha Niemi tinttasi pallon hurjalla voimalla kakkossaumaan, mutta Kouvolan Matti Latvala syöksyi kuin syöksyikin pallon kopiksi.

Kouvolan Pallonlyöjät oli myös kerran lähellä juoksua. Ville Pesu viiletti Ossi Meriläisen kolmospuolelle suuntautuneella lyönnillä kotipesään, mutta tilanne tuomittiin paloksi. Palo oli todella niukka, sillä edes hidastuskuvasta ei maallikko pystynyt varmaksi sanomaan, oliko kyseessä palo vai juoksu.

– Hyvää ulkopeliä. Sinne on vaikea päästä jo kentälle ja saatella eteenpäin. Hyvää pesäpalloa, totesi KPL:n Matti Latvala Ruudun taukohaastattelussa.

Kumpikin joukkue reagoi sisäpelin nihkeyteen tekemällä pieniä muutoksia lyöntijärjestykseen toiselle jaksolle.

Ensimmäinen juoksu nähtiinkin heti ensimmäisessä vuorossa. Juha Niemen ottamaton kumura kolmoskopparin eteen tuotti Manselle johtotilanteen. Juoksun toi Timo Torppa.

Tilanne oli kohta jo 2–0, kun Lauri Kivinen löi keskisaumaan, ja Tuomas Jussila kiirehti kotiin. Jussila valittiin ottelun jälkeen pudotuspelien parhaaksi pelaajaksi.

Sisäpelin onnistumiset toivat Manselle vahvan hallinnan. Joukkue alkoi saada peräkkäisiä onnistumisia mailan varressa, ja ulkopeli piti varmoin otteen KPL:n vuoro toisensa jälkeen nollilla.

Kolmannen aloittavalla Manse alkoi maistaa jo vahvasti mestaruuden makua, kun Henri Puputin lyönti putosi kakkosjatkeelle, ja Juuso Myllyniemi toi tilanteeksi 3–0.

Tuosta tilanteesta Kouvola tuli toisen jakson viimeisen vuoroparin tasoittavaan sisävuoroonsa.

Ensimmäisen palon Manse teki Matti Saukosta kakkoselle, toisen palon Matti Latvalasta kolmoselle ja ratkaisevan kolmannen palon Toni Kohosesta kakkoselle.

Hurjasti täksi kaudeksi joukkueeseensa panostanut Manse PP pääsi näin juhlimaan Kaupin stadionilla mestaruutta jo toisella kaudellaan sarjanousun jälkeen. Katsomo oli luonnollisesti täpötäynnä.

Kaikkien aikojen kokenein Superpesis-pelinjohtaja Matti Iivarinen sai tuulettaa pelinjohtajauransa ensimmäistä mestaruutta. Helpolla se tullut nytkään: Manse joutui sekä puolivälierissä että finaaleissa pelaamaan viisi ottelua.

– On ollut niin hankalaa välillä ja usko koetuksella, niin alkoi tuntua, että lähteekö tämä ollenkaan, Iivarinen sanoi Ruudun haastattelussa pelin jälkeen.

Matka oli päättyä jo Imatran Pallo-Veikkoja vastaan puolivälierissä.

– Otimme Imatran vastustajaksi, ja tiesin mitä siitä seuraa. Kun sitä itselleni perustelin, mielestäni se oli ainut tie, mikä johtaa Suomen mestaruuteen.

Iivarisen intuitio oli oikeassa.