Eläimet: Ou­lu­lai­nen per­heen­äi­ti tilasi netistä munia, ja nyt oma­ko­ti­alueel­la ku­jer­taa lähes 60 vii­riäis­tä

Työmaa: Ra­ken­nus­työt koet­te­le­vat Nal­li­ka­rin idylliä tänä kesänä

Urheilu: Oliko Oulun kes­kus­ken­tän alla sa­lai­nen be­to­ni­le­vy, josta Lipon pe­laa­jat saivat etua?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Mai­se­maa ei saa hoitaa elot­to­mak­si – Oulun tulee pi­kai­ses­ti päi­vit­tää kau­pun­ki­luon­non hoi­to­suun­ni­tel­maan­sa

Pohjois-Pohjanmaan lintutieteellinen yhdistys on saanut huolestuneita yhteydenottoja koskien Oulun kaupungin alueella tehtyä maisemanhoitoa.

Useissa kohteissa, kuten Oulunlahden uimarannalla, Hietasaaressa ja Pyykösjärvellä rantapensaikkoa ja -puustoa on raivattu voimakkaasti. Samankaltaisia raivaustöitä on tehty ja tehdään edelleen ympäri kaupunkia.

Toiminnassa on useita ongelmia. Raivauksia ei pitäisi tehdä nyt keväällä pesimäkauden käynnistyttyä, koska raivaaminen aiheuttaa häiriötä pesiville linnuille ja tuhoaa pesintöjä. Raivaustyöt pitää tehdä syksyllä ja talvella, jolloin ne eivät haittaa lintujen pesintää.

Yleisesti ottaen tällainen toiminta heikentää Oulun kaupunkialueen luonnon monimuotoisuutta. Pensaikot ja pienet puustoalueet ylläpitävät kasvi- ja hyönteislajistoa, joka puolestaan toimii ravintona monille lintulajeille. Lisäksi linnut käyttävät näitä alueita soidin- ja pesimäpaikkoina. Rantaniityillä ja muissa vastaavissa kohteissa raivaaminen on tarpeen pesimälinnuston tukemiseksi, kaupunkiympäristössä vain haitaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.