Taivaan ilmiöt: Oulun tai­vaal­la nähtiin ai­nut­laa­tui­nen va­loil­miö – asian­tun­ti­ja kertoo, mistä oli kyse

Kolumni: Aika kultaa muistot – 1980-lu­kua on pidetty aikana, jolloin olot Suo­mes­sa olivat par­haim­mil­laan

Luitko jo tämän: Kaak­ku­riin ra­ken­tuu muun muassa Rusta ja Stadium Outlet

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Mai­nioi­ta uutisia syn­ny­tys­sai­raa­lois­ta - Suo­mes­sa pu­hu­taan jo vau­va­buu­mis­ta

Jo viime vuonna syntyvyys kääntyi Suomessa vuosikausia jatkuneen laskukauden jälkeen uuteen nousuun. Tänä vuonna syntyvyyden kasvu on vielä entisestään voimistunut, ja nyt uskalletaan puhua jo vauvabuumista.

Tämän vuoden tammi-toukokuun aikana Suomeen syntyi 20 264 vauvaa. Luku on tärkeä, eikä vain heille, joiden elämää uusi tulokas koskettaa. Luku kertoo viime vuonna alkaneesta merkittävästä muutoksesta. Syntyvyys kääntyi pitkään jatkuneen alamäen jälkeen varovaiseen nousuun, ja suuntaus näyttää jatkuvan ja voimistuvan. Tämän vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana syntyi 1 191 vauvaa enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona.

Koko viime vuonna  Suomeen syntyi 46 452 lasta, mikä on taas 839 vauvaa enemmän kuin vuonna 2019. Tänä vuonna viiden ensimmäisen kuukauden lukujen perusteella voi hyvin arvioida, että vuoden lopussa syntyvyyden kasvu on tänä vuonna selvästi viimevuotista suurempaa Suomi on tässä menossa vastavirtaan, sillä koronapandemian on ennustettu yleisesti vähentävän syntyvyyttä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.