Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Maa­ta­lou­des­sa on nyt hätä – jos mitään ei tehdä, uhkaa kon­kurs­si­aal­to

Maatiloja pyörittävät perheet odottavat talvea huolissaan. Energian, lannoitteiden ja siementen nousevat kulut käyvät viljelijöiden lompakolle. Lihan, kananmunien ja maitotuotteiden kuluttajahinnat ovat nousussa, mutta hyöty valuu kaupalle.

Samaan aikaan maailmalla kuohuu, puhutaan globaalista ruokakriisistä. Ukrainan tilanteen lisäksi ruoantuotantoon vaikuttaa ilmastonmuutos. Kuivuus pienentää viljelyalaa kaikkialla maailmassa.

Muuttuneet asenteet eivät yksin elätä ruoantuottajia, mutta näinä aikoina suomalaisen ruoan arvo ymmärretään entistä paremmin.

"Perusasetelma on yksinkertainen. Jos suomalainen tuottaja ei saa työstään riittävästi rahaa, tuotanto loppuu."

Maa- ja metsätalousministeriön teettämä kyselytutkimus kertoo, että 62 prosenttia kansasta on Venäjän hyökkäyssodan takia muuttanut näkemyksiään kotimaisen ruoantuotannon merkityksestä huoltovarmuudelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.