Sähkön hinta: OSS myy sähköä alen­nuk­sel­la – mutta vain jä­se­nil­leen

Teollisuus: Yli­kii­min­gis­sä toimiva Conlog sai jät­ti­kau­pat Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Pääkirjoitus
Tilaajille

Maan si­säi­sen muuton tuu­li­vii­ri pyörii, mutta ko­ro­na-ai­ka osoit­ti, että pinnan alla on paljon val­miut­ta siirtyä suu­rel­ta paik­ka­kun­nal­ta pie­nel­le

Koronapandemia kannusti suomalaisia muuttamaan kaupungeista maaseutukuntiin. Nyt entinen muuttotrendi painaa taas päälle. Todistetuksi tuli silti, että uudenlaisen muuttovalmiuden esiin nosto vaatii vain vähäistä mielten pinnan raaputusta.

Tilaa ympärillä ja rauhaa. Muun muassa näitä halusivat Essi Havana ja Juuso Nurmela vuosi sitten, kun pariskunta jätti taakseen kerrostalon Oulussa ja muutti paritaloon Kärsämäelle.

Joitakin asioita nykyinen vauvaperhe Oulusta kaipaa, joissakin toisissa Nelostien varren pikkukunta on ollut myönteinen yllätys.

Pohdintoja muutosta pienille paikkakunnille on purskauttanut esiin muun muassa koronapandemia. Sehän esimerkiksi toi monille mahdollisuuden etätöihin.

Muuttovoittokuntien määrä kasvoi vuonna 2020 selvästi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.