Mainos

Maa­kun­nal­li­sel­la vuoden pu­hee­joh­ta­ja -tun­nus­tuk­sel­la pal­kit­tu Sii­ka­joen Yrit­tä­jien Kirsi Kivioja sanoo ole­van­sa kai­lot­ta­ja, jolle teot ovat sanoja tär­keäm­piä

Maakunnallinen vuoden puheenjohtaja -tunnustus menee Siikajoen yrittäjien Kirsi Kiviojalle. Hän on osoittanut olevansa toimelias ihminen, joka kyllä puhuu, mutta myös toimii.

Kirsi Kivioja kertoo, että sosiaalisessa mediassa julkaistavien yrittäjätarinoiden kautta siikajokiset yritykset tulevat tutuiksi toisilleenkin ja voi syntyä yhteistyökuvioita.
Kirsi Kivioja kertoo, että sosiaalisessa mediassa julkaistavien yrittäjätarinoiden kautta siikajokiset yritykset tulevat tutuiksi toisilleenkin ja voi syntyä yhteistyökuvioita.
Kuva: Anna Tilvis

Kirsi Kivioja on tehnyt työkseen 30 vuotta mainontaa ja markkinointia. Hän osaa tiivistää sanottavansa, muotoilla iskulauseita, joissa on ajatusta.

Kiviojan yritys MainosDraivi on toiminut vuodesta 2008. Aluksi toimipaikkana oli Hyvinkää, mutta vuodesta 2015 lähtien Kivioja on asunut Tuomiojalla, jossa hänellä on kotitoimisto.

Etelässä Kivioja ei osallistunut yrittäjien toimintaan, mutta Siikajoella hän innostui. Ensin hän oli yhdistyksen tiedottajana ja pian alkaa kolmas vuosi puheenjohtajana.

”Yrittäjäyhdistyksen puolella olen kailottaja. Mutta olen sitä mieltä, että teot puhuvat, eivät sanat.”

Palkitsemisen perusteina ovat olleet yrittäjien suuntaan tehty aktiivinen ja ansiokas viestintä. Puheenjohtajan viestinnälliset taidot ja helppo lähestyttävyys ovat saaneet kiitosta.

”Teen noin kerran kuussa uutiskirjeen yhdistyksen jäsenille. Siinä on yrittäjille kattavasti tietoa.”

Puheenjohtajana Kivioja haluaa omalla esimerkillään tuoda esiin itselleen tärkeät periaatteet: ole kiinnostunut, ole läsnä ja ole aktiivinen.

”Teen tätä ihmisenä. Jos menet jonkun roolin taakse, et ole enää luotettava. En katso titteliä, katson mitä joku tekee”, Kivioja sanoo.

Hänen mielestään yhdistys toimii yrittäjien äänenä ja sen pitää näkyä ja kuulua. Kivioja on kirjoittanut kolumneja paikalliseen lehteen. Syyskuussa hänet kutsuttiin puhujaksi valtuustoseminaariin.

"Teen tätä ihmisenä. Jos menet jonkun roolin taakse, et ole enää luotettava.”
Kirsi Kivioja

Virta-hanke tuo esille Siikajokea

Oman yritystoiminnan ohella Kiviojaa työllistää tällä hetkellä Virta-hanke.

”Ideana on tuoda Siikajoen yrittäjiä esiin yrittäjätarinoiden kautta. Niiden avulla yritykselle annetaan kasvot. Yrityksen takana on aina ihminen.”

Virta-hankkeen slogan ”onnistutaan yrittämällä” on Kiviojan käsialaa. Ajatus on kuitenkin poimittu kunnanjohtaja Pertti Severinkankaan puheesta. Tiivis yhteistyö kunnan suuntaan on ollut eräs palkitsemisen peruste.

”Yrittäjätarinoista on tullut hyvää palautetta, että niissä on huumoria ja että ne on kirjoitettu kannustavaan sävyyn. Ne ovat synnyttäneet innostusta.”

Yrittäjätarinat ovat esillä hankkeen Facebook-sivuilla, Instagramissa ja Linkedinissä. Lisätietoja löytyy hanketta hallinnoivan Ruukin Yrityspuiston kotisivuilta.

”On tullut palautetta, että alueella on paljon yrittäjyyttä, josta edes toiset yrittäjät eivät tiedä.”

Voimaa periaatteista

Kunnan alue Luohualta Karinkantaa on pitkä.

”Minun on helppo surutta kulkea yli poliittisten ja uskonnollisten rajojen, koska olen tullut etelästä”, Kivioja sanoo.

Hän ei pelkää olla suora ja ravistella luutuneita asenteita.

”Olen itse aktiivinen ja soitan. Kysyn mielellään suoraan siltä ihmiseltä, jolta kuulen asiasta.”

Monet hänen periaatteistaan liittyvät paitsi yritystoimintaan myös itse elämään.

”On tärkeää ymmärtää, että kun annat, niin saat.”

Kivoja miettii, että kukaan ei tee asioita yksin, mutta tarvitaan johtajuutta ja sitä, että joku ottaa kopin.

”Asiat hoituvat tekemällä. Jos kohtaan tyytymättömyyttä, se ei mene ihon alle. Mietin, miten asian voisi tehdä paremmin. Kaikessa pitää olla huumoria”, Kivoja tiivistää periaatteitaan.