Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Maa­jus­sil­le morsian -sar­jas­ta tuttu Teija Särkelä sanoo upot­ta­neen­sa he­vo­siin mie­let­tö­män määrän rahaa, mutta naut­ti­neen­sa koko summan edestä – "Oli pakko laittaa tili säp­piin, kun homma karkasi kä­sis­tä"

Elämä ilman hevosia ahdistaa Teija Särkelää astmaakin enemmän.

Oulu
Teija Särkelä omistaa tällä hetkellä viisi ravuria.
Teija Särkelä omistaa tällä hetkellä viisi ravuria.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Teija Särkelä on jäljittelemätön ja mieleenpainuva persoona. Kun hänet kerran näkee ja kuulee, jää siitä pysyvä muistijälki.

Tämän vuoksi ihmiset edelleen pysäyttävät Särkelän turuilla ja toreilla, vaikka hänen tähdittämästään Maajussille morsian -kaudesta on aikaa kuusitoista vuotta.

– Aika usein saa vastata kysymykseen ookkonää Teija?, Särkelä sanoo ja puhkeaa hersyvään nauruunsa.

Hän ei pistä tiedusteluja pahakseen. Särkelä kuvailee, että Maajussille morsian -ohjelma on erottamaton osa hänen henkilöhistoriaansa. Enää Särkelä ei moiseen konseptiin lähtisi mukaan.

– Olen luonteeltani utelias kuin pikkulapsi. Halusin silloin nähdä, miten kamerat ja muut toimivat. Siihen tuli selvyys, ja se riittää.

Maajusseihin liitettiin heidän elinkeinonsa mukaisesti etuliite. Ensimmäisen tuotantokauden vetonaula oli Sika-Harri. Särkelä tuli tunnetuksi Heppa-Teijana, sillä hevoset ovat kuuluneet hänen elämäänsä varhaisteiniydestä lähtien. Silloin hänen isänsä antoi viimein periksi tyttärensä käymään väsytystaisteluun hevosen hankinnan puolesta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.