Säästötoimet: Mitä ti­loil­le käy, kun il­mas­toin­ti sul­je­taan yöksi? Ky­syim­me oleel­li­sia ky­sy­myk­siä Oulun sääs­tö­toi­mis­ta

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Maail­mal­ta ta­kai­sin pa­lan­nut mez­zo­sop­raa­no Virpi Räi­sä­nen on nykyään innokas Yli-Ii-ak­ti­vis­ti – "Monta kertaa olen mie­les­sä­ni siu­nan­nut sitä, että pää­tim­me tulla Suo­meen"

"Meillä on yhä asunto Hollannissa, mutta noin vuosi sitten päätimme tyttäreni kanssa kokeilla, millaista on asua Yli-Iissä, koska sain konsertit ja muut työni sopimaan tällaiseen järjestelyyn", Räisänen kertoo.

Virpi Räisänen ihasteli Yli-iin taloa jo lapsena auton takapenkillä matkalla mummolaan. Kun talo tuli myyntiin, hän päätti tarttua harvinaiseen tilaisuuteen.
Virpi Räisänen ihasteli Yli-iin taloa jo lapsena auton takapenkillä matkalla mummolaan. Kun talo tuli myyntiin, hän päätti tarttua harvinaiseen tilaisuuteen.
Kuva: Pekka Peura

Mezzosopraano Virpi Räisäsen kyvyt laulajana tunnetaan Suomessa ja maailmalla, mutta harva musiikki-ihminenkään tietää hänen muuttaneen viime vuonna 14-vuotiaan Vivi-tyttärensä kanssa lapsuutensa maisemin Yli-Iihin.

– Asumme unelmieni talossa, jonka hankin meille puolitoista vuotta sitten, kun se yllättäen tuli myyntiin. Mielestäni se on yksi Yli-iin kauneimmista taloista. Lapsena jo ihastelin sitä usein, koska se sijaitsi mummolamatkan varrella. Muistan miettineeni auton takapenkillä, että joskus minä vielä asun tuolla, Räisänen kertoo.

– Meillä on yhä asunto Hollannissa, mutta noin vuosi sitten päätimme tyttäreni kanssa kokeilla, millaista on asua Yli-Iissä, koska sain konsertit ja muut työni sopimaan tällaiseen järjestelyyn. Olin aina kymmenen päivää täällä ja neljä päivää opettamassa Hollannissa. Viime jouluun mennessä meidän oli tarkoitus päättää, jäämmekö Yli-Iihin.

–  Tyttäreni totesi joulun aikaan, että äiti meillä on täällä niin hyvä olla, että emme kai me lähde mihinkään hötkyilemään. Sovimme arvioimamme asioita uudelleen joskus kesän korvilla, varsinkin kun hän käy täällä koulua 8.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.