KOLUMNIT: To­kio­lai­nen Hamako ajaa taksia ja ihailee Alvar Aaltoa

Mainos

Luvassa suoraa puhetta lii­ke­toi­min­nas­ta: Pa­rem­paa Pis­nes­tä Yhdessä -ver­kos­to tarjoaa ver­kos­toa, yh­teis­työ­kump­pa­nei­ta ja kaupan mah­dol­li­suuk­sia

Uusi verkosto aloitti toukokuun loppupuolella. Ensimmäisessä tapaamisessa oli mukana nelisenkymmentä yrittäjää.

Parempaa pisnestä yhdessä -verkoston seuraava kokoontuminen on 17. kesäkuuta Teams-yhteyden kautta.
Parempaa pisnestä yhdessä -verkoston seuraava kokoontuminen on 17. kesäkuuta Teams-yhteyden kautta.
Kuva: Julius Konttinen

Idean Parempaa Pisnestä Yhdessä (PPY) verkostosta sai yrittäjä Matti Jääskeläinen, joka on ilahtunut ensimmäisen tapaamisen keräämästä osallistujien määrästä.

”Se on hyvä määrä. Kun osallistujia on noin paljon, pöhinää on aivan eri tavalla.”

Jääskeläinen kertoo, että idea uudenlaisesta verkostotoiminnasta sai kipinän noin vuosi sitten. Ajatuksena oli, että liiketoiminnasta voisi puhua suoraan.

”Mietittiin, että yrittäjä ei tule enää pelkän kahvin ja pullan eikä lounaan perässä, vaan he tulevat hakemaan verkostoa, yhteistyökumppania ja kaupan mahdollisuuksia.”

Ideana on saada aikaan toimiva verkosto, joka kokoontuisi aktiivisesti. Ajatuksena on, että toiminnasta olisi jokaiselle osallistujalle hyötyä.

Yrittäjä voi hakea yhteistyökumppania, kaupan mahdollisuutta tai vertaistukea. Esimerkiksi yksinyrittäjä voi hakea tukea omalle toiminnalleen.

Suoraa puhetta liiketoiminnasta

Uuden verkoston ideana on nimenomaan saada osallistujat hakemaan aktitiivisesti yhteistyökumppaneita. Ajatuksena on, että verkosto kokoontuisi aktiivisesti ja että osallistuminen olisi aktiivista.

”Voidaan tuoda rohkeasti esille se, mitä on lähdetty hakemaan. Verkostossa ei tarvitse arkailla liiketoiminnasta puhumista, vaan sen voi tuoda esiin suoraan”, Jääskeläinen toteaa.

Uusi verkosto ei halua olla kilpailijana muille liike-elämän suositusorganisaatioille, kuten vaikka BNI:lle (Business Network International).

”Me haluamme mahdollistaa aktiivisen verkostoitumisen myös sellaisille yrittäjille, joille BNI-toiminta ei sovi. Meidän malli on ehkä joustavampi ja sopii yrityksen kokoon katsomatta. BNI:hin pitää sitoutua eri tavalla.”

Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkosto on ilmainen eikä mukaan pääsemiseksi tarvitse olla yrittäjäyhdistyksen jäsen. Jääskeläisen mukaan verkosto sopii kaikille toimialasta huolimatta.

”Mitä laajempi kirjo eri toimialoja tai erikokoisia yrityksiä on mukana, sitä parempi. Se tuo enemmän yhteistyömahdollisuuksia.”

Lähitapaamiset jo suunnitelmissa

Pisnes-verkoston seuraava kokoontuminen on 17.6. Teams-yhteyden kautta. Heinäkuussa pidetään taukoa ja kokoontumiset jatkuvat syksyllä.

”Toiveena on, että verkostotapaamisia päästään jossain vaiheessa järjestämään lähitapaamisina”, Jääskeläinen sanoo.

Oulun yrittäjien puheenjohtaja Risto Huovinen näkee Parempaa Pisnestä Yhdessä -verkoston hyvänä verkostoitumiskanavana.

”Yrittäjät pystyvät verkostoitumaan keskenään ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Jos on tarpeita, hankintoja tai tarvitsee tekijän johonkin hommaan, verkostosta sen mahdollisesti löytää. Sitä koitetaan helpottaa.”

Verkostossa pääsee juttelemaan toisten yrittäjien kanssa. Voi jakaa ajatuksia ja huolia yrittäjäkollegan kanssa. Verkosto voi toimia yrittäjälle henkireikänä.