koronarokote: Oulu aloit­taa kol­man­sien ro­ko­te­an­nos­ten an­ta­mi­sen kai­kil­le yli 18-vuo­tiail­le

Investoinnit: Nokia ra­ken­taa uudet toi­mi­ti­lat Ouluun

Lu­mi­joel­ta ka­viou­ral­le pon­nis­ta­nut Elian Web kiri takaa kuu­den­nek­si Ruotsin Sol­val­las­sa

Suomen ravitoiminta on koronaviruksen vuoksi seisautettu, mutta Ruotsissa ajetaan edelleen kilpaa.

Suomen ravitoiminta on koronaviruksen vuoksi seisautettu, mutta Ruotsissa ajetaan edelleen kilpaa. Yleisöä ei katsomoihin päästetä, ja varotoimet on kiristetty varikollakin äärimmilleen.

Lauantaina käytiin Ruotsin pääradalla Solvallassa 75-finaaliravit. Päivän kovimmassa koitoksessa Kultadivisioonafinaalissa kisasi Oulun alueen ylpeys Elian Web.

Katja Melkon treenattava lähti matkaan haastavalta radalta 11. Jorma Kontion ohjastama ruuna ravasi kovavauhtisessa juoksussa taustalla. Kirivaiheessa Elian Web ajautui aina viidennelle radalle saakka, eikä kärkeen ollut jakoa. Ruunan sijoitukseksi tuli kuudes. Voittoon karkasi keulasta Disco Volante huipputuloksella 10,9/2140m.

Kilpailu oli Elian Webille vuoden neljäs. Kaksi yrityksistä on päättynyt voittoon. Kauden tienestit ovat jo 46 000 euroa.

Melkon kauden alku on ollut Ruotsin tasokkailla markkinoilla upea. Julmyrassa ja Lumijoella treenaava taituri on valmentajatilastoissa sekä ykkössijoilla että voittosummalla mitattuna kärkikymmenikön tuntumassa.