Mielipiteet

Lukijalta

Pudasjärven aloitteen tekijöille ei annettu mah­dol­li­suut­ta keskusteluun

Mielipiteet 15.2.2019 13:40
Paula Soronen, Mirka Väyrynen, Marko Koivula, Tuula Kuukasjärvi, Ruut Tuohimaa, Juho Kellolampi

Vastine Kaleva.fi:ssä 13.2. ja Kalevassa 14.2. julkaistuun uutiseen, joka koski Pudasjärvellä järjestettyä turvallisuuskeskustelua.

Pudasjärvellä julkaistiin tammikuussa kuntalaisaloite, jossa vaaditaan Pudasjärvellä olevan vastaanottokeskuksen lakkauttamista ja turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen lopettamista.

Pudasjärven kaupunki järjesti 13.2. julkisen keskustelutilaisuuden aloitteen pohjalta perusteluinaan ”oikean tiedon lisäämiseksi ja avoimen keskustelun mahdollistamiseksi”, samoin tilaisuuteen toivottiin ”aktiivista osallistumista sekä tosiasioihin pohjaavaa ja avointa keskustelua”.

Aloitteen vastuuhenkilöt pyysivät hyvissä ajoin alkuviikosta kaupungilta lupaa aloitteen perusteena olevien tietojen esittämiseen tilaisuuden yhteydessä, samoin kuin esittelymahdollisuus oli muillakin eri alojen toimijoilla.

Lupaa esittelyyn ei saatu. Näin ollen aloitteen vastuuhenkilöt tulivat johtopäätökseen, että tilaisuuden järjestämisen motiivina on tietty tarkoitushakuisuus.

Toisin kuin Kalevan uutisessa ja myöhemmin perjantain pääkirjoitussivulla mainittiin, tilaisuudessa käytti puheenvuoroja yksi aloitteen vastuuhenkilöistä. Näistä kolmesta puheenvuorosta yksi keskeytettiin puheenjohtajan toimesta.

Kuntalaisaloitteen ”Pudasjärvellä oleva vastaanottokeskus tulee lakkauttaa ja turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen lopettaa” vastuuhenkilöt:

Paula Soronen, Mirka Väyrynen, Marko Koivula, Tuula Kuukasjärvi, Ruut Tuohimaa, Juho Kellolampi

 

Lue lisää lukijoiden mielipiteitä päivän Kalevasta!

Näin lähetät mielipidekirjoituksen Kalevaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (38)

Pudasjärven kaupungin, tässä yhteydessä kepuenemmistöisen kaupunginhallituksen ja avuttoman kaupunginjohtajan, mielestä 'avoin keskustelu' toteutuu annetuilla 2 minuutin puheenvuoroilla. Nättiä, etenkin kun vielä estetään vastapuolen argumentit eväämällä aloitteentekijöiltä perusteiden avaaminen 'avoimeen keskusteluun'. No pääasia että nämä talousnerot saavat 'työllistettyä' valtion (=veronmaksajien) varoilla ja vuokrattua kaupungin epäkurantteja kiinteistöjä maahanmuuttajille, myös valtion (=veronmaksajien) piikkiin. Kuppaamistahan nämä tuppukyläläiset tekee koko ajan, mutta se, että kuitataan yhdenkään ihmisen kokema pelko höpöhöpöpuheeksi on anteeksiantamatonta pöljyyttä jopa pudasjärveläisiltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudasjärven 3. vpj - on päätetty, että meille tulee vokki, se tuli, se on ja se PYSYY! Milloin varapuheenjohtajista on tullut diktaattoreita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastaanottokeskus matalaksi ja tilalle uusi hirsinen vanhusten hoitolaitos ja kaupunki itse hoitaa sen pyörittämisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Suomi (ja Pudasjärvi) ei hyväksy maahanmuuttoa, on valmistauduttava ensin syrjäseutujen tyhjentymiseen asukkaista ja sen jälkeen koko maan valojen sammuttamiseen vielä jäljelläolevien työkuntoisten suomalaisten toimesta. Valitulla tiellä ainoaksi elinkeinoksihan jää vanhustenhoito työllistäen koko supistuvan työvoiman. Nyt väkiluku kasvaa vuodessa aavistuksen verran ja tämän koko kasvun tuottaa maahanmuutto. Nykytahdilla maahanmuutto kykenee peittämään alkuperäisväestön vähenemisen vuoteen 2035. Siihen saakka kokonaisväkiluku ei pienene, vaikka alkuperäisväestö vähenee kiihtyvällä tahdilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin. Sinäkö siis uskot oikeasti, että maahanmuutto pelastaa maaseudun? Miten on nyt käynyt? Maahanmuuttajat valuvat kaupunkeihin maleksimaan, eikä näistä jää kuin muutama maaseudulle asumaan ja lähtevät myös sieltä ajan kuluessa pois.
Ja Suomi ei tarvitse maahanmuuttoa vanhustentyöhön, sillä meillä riittää hoitajat omasta takaa, vaikkei yhtäkään lasta syntyisi 5 vuoteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä tällä puheena olevalla 'maahanmuutolla' on tekemistä syrjäseutujen autioitumisen kanssa?
Autioitumisen jatkuu vaikka tuotaisiin miljoona ihmistä maahan.
Onhan tästä hyviä kokemuksia, ihmisiä on sijoitettu jos minne perämetsiin ja hetken päästä ovat jossain kaupungissa.
Pakkoasuminen kun ei liene niitä demokratian kulmakiviä edes Suomessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ole mikään ruudinkeksijä. Väkiluvun ei tarvitse kasvaa mihinkään, mikäli yhteiskunta ei pysty tarjoamaan mielekkäitä töitä kaikille. Suomi ei sitä paitsi tarvitse henkilöitä, joista puolet eivät käy töissä koska "kulttuurilliset syyt" ja puolet koska kela elättää muutenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahan muuttajat ei viihdy pikkukylässä, ne haluaa muuttaa isompiin kaupunkeihin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalaiset esittivät vielä 70-luvulla melko vankkoja kielteisiä mielipiteitä suomalaisista maahanmuuttajista, joista aika moni oli kotoisin Pudasjärveltä. Toistensa tapoihin sopeutuminen vaatii oman aikansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruotsalainen ja suomalainen kulttuuri, yhteiskunta sekä tavat, lait ja normit ovat lähellä toisiaan, mikä helpottaa soputumista puolin ja toisin. Lisäksi suurin osa suomalaisista oli työperäisiä maahanmuuttajia, ei kiintiöpakolaisia tai turvapaikanhakijoita. Näillä kaikilla tekijöillä on oma vaikutuksensa integroitumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne menneet taisi mennä suoraan töihin satamasta päästyään.
Täällä on hieman toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alunperin kun kiintiöpakolaisia Pudasjärvelle aloitettiin vastaanottamaan oli ainoa perustelu että saadaan valtiolta n.7400mk/hlö. "Ovat täällä 2-3 vuotta ja sitten ne palautetaan"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kaupunki on vaan kerman kuorija tuosta valtion paskakakusta.Pudasjärven kepun kaikki kävelemään ite pystyvät oli hälytetty tapahtumaan tukemaan että likaisen rahan tulo ei lopu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä viime aikojen murhat ja tuhopoltot sekä ryöstöt,eikö nämä valtuutetut ole lainkaan huolissaan niiden johdosta paikkakunnan turvallisuudesta. Onko syynä se että tekijät on kantasuomalaisia? Kuka näiden rikosten kustannukset ja korvaukset maksaa? Verorahoja niihinkin tarvitaan. Syrjäkylilläkin pitää lukkojen takana päivät olla kun on ryöstöjä ha muita rikoksia tapahtunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän se kuntalaisaloite toimii, enemmistö valittuja luottamismiehiä päättää miten aloite etenee. Vaikka kuinka haukkuisi "eliittiä", niin se ei johda mihinkään jos ei saa riittävästi kannatusta. Huutoäänen voimakkuudella asiassa ei ole mitään merkitystä. Vaihtakaa luottamushenkilöt jos eivät kelpaa. Vaalit yleensä ratkaisevat ketä valitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on yhden, ns. virallisen totuuden maa , eikä muita mielipiteitä hevillä päästetä esiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On sitä mieltä että Törrön vanha vanhustentalo tulee laittaa käyttökieltoon ja purkaa, tilalle tulee rakentaa uusi hirsinen vanhusten hoitokoti jota pyörittää kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän ne rahanahneuttaan lyttäävät oikean asian ajajat. Murheellista, että Pudasjärvikin on lähtenyt tähän rötösherrojen kelkkaan. Kyllä kuntalaiset pitää olla ensisijainen suojelun kohde.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tässä on lähdetty rötösherrojen kelkkaan ja miten tässä on kuntalaisten suojelusta laistettu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No vaikkapa pari pointtia:
Turvapaikanhakijoilla on tilastollisesti suurempi todennäköisyys syyllistyä esim. seksuaalirikoksiin kuin kantasuomalaisilla, joten ehodän tulonsa lisää tätä riskiä.
Toiseksi nuo mainitut "työllistävä vaikutus" sekä "vuokratulot"- joo, totta on että molempia saadaan. Kysymys kuuluu kuka ne maksaa? Olisiko veronmaksaja, mutta kuka käärii nämä vuokratulot yms yms...?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (38)

Uutisvirta

12:50
Harmaaseen säähän on tulossa viikonloppuna kirkas muutos ainakin maan etelä- ja keskiosiin
12:45
Henkeäsalpaavat revontulet tallentuivat kameralle, jopa tuhansia revontulia nähnyt turistiopas mykistyi
12:40
Arvio: Kaisu kantaa kaupan, kalkkisäkit ja päärooliin – Anu Holopaisen esittämä Kaisu on iso, ihailtava ihminen, jolta elämä ottaa enemmän kuin antaa
12:31
"Siihen loppui kasvilihan tarina" – Poutun käyttämä termi joutui pannaan, päätöksestä isot kulut ja toimitusjohtajalta kova purkaus
12:07
Kärpät pelaa viikonvaihteessa Satakunnassa – Manner odottaa kuurosokeaa kärppäfania lauantaina Isomäen jäähalliin: ”Hän on meille tärkeä ihminen” Tilaajille
11:46
Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan
11:43
Kaleva oikaisee
44
"Haastava, haastava" – Postilakon selvitysryhmällä on edessä hikinen viikonloppu, sillä maanantaina voi rysähtää tukilakkojen suma
31
Oulun poliisi muuttaa suurilta osin Linnanmaalle – keskustaan tila asiakaspalvelulle, putkat pysyvät vielä Haukiputaalla
24
Pääministeri Rinne: Postin pakettilajittelijoiden työehdot turvataan ja työehtoshoppailu loppuu
12
Haapavedeltä lähtöisin oleva sketsiryhmä tekee paluun Yle Areenassa – Justimus lyö ronskisti sovinnaisuuden yli
12
Lisää uusia uimahalleja ja maauimala Ouluun – rakentamisessa huomioon monimuotorahoitus tai elinkaarimalli Lukijalta
9
Savustetuissa kirjolohifileissä kypsennysvirhe – Lidl ja SOK vetävät tuotetta pois myynnistä
9
Tuore tutkimus: Temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteiseen ajatteluun taipuvaiset miehet liikkuvat vähemmän

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Ay-liitot paras työntekijän turva,ajaa varmasti Posti kiistan niin,että ei tule työntekijöiden palkkoihin leikkauksia.AY... Lue lisää...
Tämä aloitus roskako...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.11.

Fingerpori

22.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image