Liikenne: Täys­säh­kö­tak­sit yleis­ty­vät Oulun tol­pil­la

Kolumni: Ei kannata sai­ras­tua, jos asut syr­jä­se­dul­la

Oulu: Kii­ke­liin suun­ni­tel­tu me­ri­kyl­py­lä hakee jälleen li­sä­ai­kaa – ja on to­den­nä­köi­ses­ti saa­mas­sa sitä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lopun enteet kiin­nos­ta­ne­vat toi­mit­ta­jia­kin?

Toimittaja Minna Akimo otsikoi tekstinsä Kalevassa 25.9.: ”Maailmanlopun enteet ruokkivat uskonnoista nousevaa rokotevastarintaa”. Ehkä minä en ole perehtynyt yhtä laajasti uskontoihin kuin toimittaja, enkä siten voi ottaa kantaa siihen, mitä niissä kussakin maailmanlopun enteistä puhutaan.

Minä olen pitäytynyt vain tähän suomalaisille tutuimpaan, lähes 2 000 vuotta vanhaan kristinuskoon, jonka perusteet on lausuttu jo luomisessa ja myöhemmin lupauksen liitossa Aabrahamille, juutalaisten kantaisälle, jossa kaikki kansat tulevat siunatuiksi ja jotka kaikki perusteet löytyvät Raamatusta.

Kyllä sielläkin lopusta ja lopunajoista puhutaan monin tavoin ja eri yhteyksissä. Ehkä tunnetuin on Jeesuksen sana: ”Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu.” Rokotuksista Raamatussa ei tietääkseni puhuta, mutta lääkäreistä kylläkin, kuin hienovaraisesti vihjaten, ”etteivät terveet tarvitse parantajaa”.

Profeettain suulla Jumala sanoi tapahtuvan tällaistakin ennen loppua: ”Minä hävitän viisaitten viisauden ja teen tyhjäksi ymmärtäväisten ymmärryksen.”

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.