Lop­puun­myy­ty fes­ta­ri­vii­kon­lop­pu päättyi Cheekin keik­kaan, lauan­tai­hin mahtui myös nos­tal­giaa ja yl­lä­tyk­siä

Uuden yleisöennätyksensä tehnyt Qstock päättyi sunnuntaina puolen yön jälkeen Cheekin keikkaan.

Lauantain nostalgia-annoksen tarjosi The Rasmus. Qstockkia lauantailta Liuta entisiä ja nykyisiä kärppäpelaajia nousi lavalle Bad Religionin viimeisen kappaleen ajaks Keikkoja seurattiin veneiden lisäksi myös kelluvien uimalelujen päältä. Qstockkia lauantailta Aurinko helli festarikävijöitä molempina päivinä.
Lauantain nostalgia-annoksen tarjosi The Rasmus.
Lauantain nostalgia-annoksen tarjosi The Rasmus.
Kuva: Matti Räty

Uuden yleisöennätyksensä tehnyt Qstock päättyi sunnuntain puolella puolen yön jälkeen viimeisiä keikkojaan vetävän Cheekin esiintymiseen ja ilotulituksiin.

Festareille osallistui kaikkiaan 35 000 kävijää. Värikkäisiin vaatteisiin ja glitteriin sonnustautunut festarikansa juhli koko päivän hyvässä tunnelmassa. Perjantaitakin helteisempi sää keräsi välissä jonoja vesipisteelle ja ruokakojuihin, mutta muuten festarit vaikuttivat kulkevan sujuvasti.

Festivaalin tiedotteessa kerrotaan, että viikonloppu sujui hyvin myös järjestäjien näkökulmasta. Perjantaisen narikan jonoutumisen vuoksi lauantaina narikkaan lisättiin henkilökuntaa ja sen käyttö rajattiin pelkästään Qstock-rannekkeellisille. Lisäksi Kuusisaareen johtavien kävelysiltojen lisääminen helpotti alueen ruuhkautumista.

Aurinko helli festarikävijöitä molempina päivinä.
Aurinko helli festarikävijöitä molempina päivinä.
Kuva: Matti Räty

Tiedotteessa kerrottiin myös, ettei festareilla ollut kumpanakaan päivänä merkittäviä järjestyshäiriöitä.

Pyrotehosteiden maustama festarit päättänyt Cheekin keikka käynnistyi päälavalla Sokka irti -kappaleella yleisömassan edessä. Kyseessä on näillä näkymin räppärin viimeinen keikka Qstockissa, sillä mies on ilmoittanut lopettavansa uransa elokuussa.

Cheekin kanssa samaan aikaan Kaleva-lavalla esiintyi Olavi Uusivirta.

Cheekin lisäksi useampi esiintyjä keikkaili nyt Qstockissa mahdollisesti viimeistä kertaa. Lähiaikoina uraansa ovat laittamassa pakettiin myös oululaislähtöinen Satellite Stories ja Disco Ensemble.

Päivän nostalgia-annoksen tarjoili The Rasmus, joka tipautti keikan alkuun heti yhtyeen tunnetuimpiin hitteihin kuuluvan F-f-f-fallingin. Yleisö oli hyvin mukana erityisesti silloin, kun yhtye soitti vanhoja ja tunnettuja hittejään.

Päivän aikana nähtiin myös yllätys, kun Kärppien mestaruusjoukkueen pelaajia sekä entisiä kärppäpelaajia nousi lavalle Bad Religionin keikan aikana. 

– Aloitamme tämän kiertueen siitä kaupungista, joka voitti jääkiekon suomenmestaruuden, yhtyeen laulaja Greg Graffin kertoi ennen kiekkoilijoiden nousua lavalle.

Kapteeni Lasse Kukkonen kantoi mestaruuspokaalia käsissään suosionosoitusten raikuessa yleisöstä. 

Liuta entisiä ja nykyisiä kärppäpelaajia nousi lavalle Bad Religionin viimeisen kappaleen ajaksi.
Liuta entisiä ja nykyisiä kärppäpelaajia nousi lavalle Bad Religionin viimeisen kappaleen ajaksi.
Kuva: Matti Räty

Yhtyeen keikalla oli jo ennen Kärppien yllätystä hyvä tunnelma. Keikalla kuultiin muun muassa kappaleet American Jesus, 21st Century Digital Boy ja Punk Rock Song.

-
Kuva: Matti Räty

Rytmirannan edessä Kuusisaaren ja Pikisaaren välissä kellui päivän ja illan aikana runsaasti väkeä kuuntelemassa rannan esiintyjiä. Esimerkiksi Pyhimyksen esiintyessä vesillä kellui kymmeniä kuuntelijoita veneissä. Erikoisin ilmestys oli jättimäistä kumiankkaa muistuttava uimalelu. 

Keikkoja seurattiin veneiden lisäksi myös kelluvien uimalelujen päältä.
Keikkoja seurattiin veneiden lisäksi myös kelluvien uimalelujen päältä.
Kuva: Matti Räty

Kaikki Qstock-jutut ja -kuvat löytyvät koostetusti täältä.