Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lop­pu­lan luon­to­ta­lon yrit­tä­jäk­si va­lit­tiin Na­tu­rest Oy, kah­vi­la­toi­min­nas­ta oli kiin­nos­tu­nut noin 15 hakijaa

Loppulan tila myytiin yhdistykselle viime toukokuussa. Arkistokuva.
Loppulan tila myytiin yhdistykselle viime toukokuussa. Arkistokuva.
Kuva: Maiju Pohjanheimo

Sanginjoella sijaitsevan Loppulan luontotalon yrittäjäksi on valittu Naturest Oy. Loppulan ystävät ry tiedotti valinnastaan perjantaina.

Kahvilatoiminnasta oli Loppulan ystävien mukaan kiinnostunut noin 15 hakijaa. Yrittäjäksi valittu Naturest on pitkän linjan luontopalveluyritys, jolla on ollut aiemmin toimintaa Siikalatvalla ja Oulussa.

Naturestin toimitusjohtaja Rita Porkka kertoo, että Loppulaan tulevan kahvilan konsepti tulee perustumaan luontoon, kestävyyteen ja yhteisöllisyyteen.

– Toivomme, että Loppulan luontokahvilasta tulee kotoisa kohtaamispaikka retkeilijöille, kulttuuriväelle ja kaikille oululaisille, Porkka toteaa tiedotteessa.

Loppulan ystävät ry Loppulan entisen metsänvartijan talon Oulun kaupungilta toukokuussa 2021. Talon mittavaa peruskorjausta suunnitellaan parhaillaan ja yhdistys toivoo, että remontti päästäisiin aloittamaan kesän aikana. Loppulasta on tarkoitus remontoida Sanginjoen luonnonsuojelualueen vierailijoita palveleva luontotalo ja tapahtumapaikka.

Osa tiloista vuokrataan Naturestille kahvilatoimintaan ja osa tiloista jää Loppulan ystävät ry:n käyttöön.