Urheilu: Raa­tis­sa kuuma ilta: AC Oulu hävisi, Ra­fin­hal­le ulosajo

tähtijuttu: Olimme pai­kal­la kun ou­lu­lai­sel­la Basso Clu­bil­la päättyi viiden kuu­kau­den mit­tai­nen tans­si­kiel­to – "Kyl­läs­tyim­me pe­ru­sas­kel­luk­seen, joten pää­tim­me ke­hit­tää oman tyy­lim­me tans­sia"

Lisää torneja Oulun kes­kus­taan – Nyt Rin­ta­mäen ur­hei­lu­liik­keen ton­til­le kaa­vail­laan 16- ja 13-ker­rok­si­sia taloja

Yhdyskuntalautakunta käsittelee tiistaina asemakaavaluonnosta, joka valmiiksi kaavaksi edetessään mahdollistaa Oulun keskustan kolmanneksi korkeimman talon rakentamisen.

Havainnekuvan mukaan kortteli näyttäisi tulevaisuudessa tältä. Kaksikerroksisen liikerakennuksen tilalle suunnitellaan 13- ja 16-kerroksisia torneja. Kuvan oikeassa laidassa pilkottava Talousseuran talo on suojeltu.
Havainnekuvan mukaan kortteli näyttäisi tulevaisuudessa tältä.
Havainnekuvan mukaan kortteli näyttäisi tulevaisuudessa tältä.
Kuva: VSU maisema-arkkitehdit Oy

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta käsittelee tänään tiistaina asemakaavaluonnosta, joka valmiiksi kaavaksi edetessään mahdollistaa Oulun keskustan kolmanneksi korkeimman talon rakentamisen.

Pakkahuoneenkadun, Vaarankadun, Kauppurienkadun ja Mäkelininkadun rajaamaan kortteliin suunnitellaan kahta tornitaloa, joihin tulee 13 ja 16 kerrosta.

Kortteliin arvioidaan muodostuvan 257 asuntoa 386 asukkaalle. Lisäksi sille on rakennettava myymälä- tai liiketilaa vähintään 820 neliömetriä.

Kaksikerroksisen liikerakennuksen tilalle suunnitellaan 13- ja 16-kerroksisia torneja. Kuvan oikeassa laidassa pilkottava Talousseuran talo on suojeltu.
Kaksikerroksisen liikerakennuksen tilalle suunnitellaan 13- ja 16-kerroksisia torneja. Kuvan oikeassa laidassa pilkottava Talousseuran talo on suojeltu.
Kuva: Jarmo Kontiainen

16-kerroksinen talo olisi sitä vastapäätä sijaitsevaa kauppakeskus Valkean päällä olevaa asunto-osaa 8,7 metriä korkeampi. Myös Heinäpäähän loppuvuodesta valmistuva Puistovahti jää korkeudessa kakkoseksi muutamalla metrillä.

Tätä hanketta korkeampaa rakentamista on sen sijaan jo kaavoitettu Vänmanninsaareen kirjaston taakse sekä aseman viereen.

Vänmanninsaaren torni on ollut kaavassa vuosikymmeniä, mutta jäänyt rakentamatta. Aseman 16-kerroksisen talon kaava puolestaan sai lainvoiman päättyneenä kesänä.

Tornien tieltä joutuisi väistymään vuonna 1960 rakennettu liikerakennus, jossa on kaksi kerrosta ja kellari.

Rakennuksessa toimi alun perin Centrum-tavaratalo vuosina 1960–1988. Rakennus on ollut tyhjillään sen jälkeen, kun siinä toiminut Intersport Rintamäki lopetti aiemmin tänä vuonna.