Sotaharjoitukset: Ou­lu­lai­nen Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taa­maan ja suureen Na­to-har­joi­tuk­seen

Yritykset: Kem­pe­le­läi­sen Lehdon työ­ka­lu­ja huu­to­kau­pa­taan nyt pilk­ka­hin­taan

Vastaa kyselyyn: Pitääkö hiih­to­lo­mal­la hiih­tää?

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Lin­tu­inf­luens­san ta­paus­mää­rät ovat olleet koholla vuo­des­ta 2021, mutta syytä ei tiedä kukaan – "Kyse on luul­ta­vas­ti bio­lo­gi­ses­ta sat­tu­mas­ta"

Suomessa kärsitään jälleen tutusta ja epätoivotusta vieraasta, kun lintuinfluenssa teki kesällä paluun Eurooppaan. Suomessa virus on riivannut tänä vuonna erityisesti lokkilintuja, sekä ensimmäistä kertaa myös turkistarhoja. Kokosimme tietopaketin siitä, mitä sinun tarvitsee tietää lintuinfluenssasta.

Lintuinfluenssa koettelee jälleen Suomen luonnonvaraisia lintuja. Tänä kesänä on havaittu yhteensä 25 lintujen lintuinfluenssatapausta, eli niiden tartuntamäärä on pysynyt samalla tasolla kuin viime vuonna. Tartunnat ovat Ruokaviraston yksikönpäällikön Sirpa Kiviruusun mukaan osa vuonna 2020 alkanutta jatkumoa.

Euroopassa ja myös Suomessa on loppuvuodesta 2020 alkaen ollut poikkeuksellisen huono lintuinfluenssatilanne. Suomessa on vuoden 2021 alusta lähtien todettu jopa kymmeniä luonnonvaraisten lintujen saamia tartuntoja vuodessa. Vuonna 2021 lintujen lintuinfluenssatapauksia todettiin yhteensä 67.

Syytä sille, miksi lintuinfluenssaa on viime vuosina esiintynyt Euroopassa niin runsaasti, ei tarkkaan tiedetä.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.