Lin­ja-au­ton moot­to­ri­ti­las­sa syttyi tu­li­pa­lo Kem­pe­lees­sä – ajo­neu­vos­sa oli kol­mi­sen­kym­men­tä mat­kus­ta­jaa, matka jatkui tak­seil­la

Pelastuslaitos sai sunnuntaina aamuyöllä hälytyksen Pohjantielle Kempeleeseen. Tulipalo oli linja-auton moottoritilassa.

Pelastuslaitos kertoo tiedotteessaan, että kuljettaja ja matkustajat poistuivat ajoneuvosta. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Matkustajat jatkoivat eteenpäin toisella takseilla.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen palomestarin Mikko Heikkilän mukaan linja-autossa oli kuljettajan lisäksi kolmisenkymmentä matkustajaa.

Kuljettaja oli huomannut moottoritilassa olleen palon, pysäyttänyt linja-auton ja ohjannut matkustajat ulos ajoneuvosta. Pelastuslaitos oli käynyt tämän jälkeen tarkastamassa tilanteen.

Varsinaista liekkipaloa ei pelastuslaitoksen paikalle saapuessa Heikkilän mukaan enää ollut. Hän arvioi auton laturin hajonneen. Palosta selvittiin tällä kertaa säikähdyksellä, mutta moottoritilan palo voisi aiheuttaa isommankin vaaratilanteen.

– Ainahan se vaara on, että jos pääsee kunnolla syttymään, niin tahtoo palaa koko auto samalla. Tässä nyt ei sellaista kunnon syttymää päässyt muodostumaan, Heikkilä sanoo STT:lle .

Kuljettaja oli Heikkilän mukaan huomannut ongelman varsin nopeasti, eikä sisätilaan ollut tullut edes varsinaista savua. Autossa oli ollut palomestarin mukaan myös jonkinlainen sammutusjärjestelmä, joka oli lauennut.

Heikkilä kertoi ulkona olleen tapahtumahetkellä pari astetta pakkasta. Hänen tietojensa mukaan matkustajat eivät olleet joutuneet värjöttelemään kuitenkaan kauaa ulkoilmassa jatkokuljetusta odottaen.

– Taisi taksilla hoitua kuljetus Ouluun, jos ymmärsin oikein. Juuri sen takia, ettei tarvitsisi odottaa niin kauaa, hän selvensi.

Hälytys onnettomuudesta tuli noin kello 2.30.

Päivitetty palomestarin kommenteilla kello 9.24.