Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Li­min­gan val­tuus­to­se­mi­naa­ri: Lau­tuan­ne­val­le suun­ni­tel­tua tuu­li­voi­ma­kaa­vaa ei viedä eteen­päin

Lautuannevan tuulivoimakaavaa ei viedä eteenpäin. Kuvituskuva.
Lautuannevan tuulivoimakaavaa ei viedä eteenpäin. Kuvituskuva.
Kuva: Vesa Joensuu

Liminkaan Lautuannevalle suunniteltua tuulivoimakaavaa ei lähdetä viemään eteenpäin. Asiasta linjasi maanantaina valtuustoseminaariin kokoontunut Limingan kunnanvaltuusto.

Megatuuli Oy oli esittänyt kaavoituspyynnön seitsemästä Lautuannevalle sijoittuvasta tuulivoimalasta. Voimaloiden koko olisi ollut pyyhkäisykorkeudeltaan 250–300 metriä.

Kaavoituspyyntöä käsiteltiin valtuustoseminaarissa, jossa linjauskeskusteluun osallistui 28 valtuutettua. Heistä neljä oli varavaltuutettuja ja kaksi valtuutettua jääväsi itsensä keskustelusta.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Mari Viljaksen (kesk.) mukaan vihreiden valtuustoryhmä ei ollut mukana seminaarissa.

Valtuuston puheenjohtajalle luovutettiin ennen seminaaria adressi, jonka oli allekirjoittanut 700 tuulivoimahankkeen vastustajaa.

Seminaarissa käytetyissä puheenvuoroista lähes kaikki olivat tuulivoimaloita vastaan. Vastustajien mukaan voimalat tulisivat liian lähelle asutusta.

– Ehdotan, että valtuusto jatkaa keskustelua tuulivoimasta toukokuussa uudessa valtuustoseminaarissa. Yksimielisesti linjataan, että Lautuannevan kaavaa ei lähdetä viemään eteenpäin, Viljas toteaa.

Lue myös: Paljon puhetta ja nä­kö­kul­mia Li­min­gan Lau­tuan­ne­van tuu­li­voi­ma­puis­toa kä­sit­te­le­väs­sä tuu­li­voi­ma­il­las­sa – kun­nan­joh­ta­ja Pekka Rajalan mukaan maa­nan­tai­na val­tuus­to­se­mi­naa­ris­sa esillä kolme vaih­to­eh­toa