Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Li­min­gan Niit­to­mie­hil­tä roh­kai­se­va esitys sa­li­ban­dyn Di­va­ris­sa sar­ja­kär­keä vas­taan, vaikka jat­ko­ajal­la tulikin kir­pai­se­va tappio

Limingan Niittomiesten peli alkaa hiljalleen asettua kantimilleen ennen 7. maaliskuuta alkavia salibandyn Divarin pudotuspelejä.

Olli Tornberg on punapaitaiselle LNM:lle tärkeä pelaaja tulevissa pudotuspeleissä. Konkari tietää, mitä liiganousu vaatii.
Olli Tornberg on punapaitaiselle LNM:lle tärkeä pelaaja tulevissa pudotuspeleissä. Konkari tietää, mitä liiganousu vaatii.
Kuva: Teija Soini

Limingan Niittomiesten peli alkaa hiljalleen asettua kantimilleen ennen 7. maaliskuuta alkavia salibandyn Divarin pudotuspelejä. Liiganousua mielivä LNM esitti lauantaina kelpo otteita sarjakärki Nurmon Jymyä vastaan, vaikka hävisi jatkoajalla 2–3.

Toiseen erään kotijoukkue lähti kahden maalin takaa-ajomatkalta, mutta peli-ilme löytyi ottelun edetessä. Etenkin kolmannen erän lopussa "Niittarit" vei pallolla nurmolaisia, mutta ei onnistunut paineesta huolimatta iskemään johto-osumaa varsinaisen peliajan lopussa.

Hattutempun viimeistellyt Nurmon Erik Härkönen ratkaisi lopulta jatkoajalla.

Tappiosta huolimatta LNM:n otteet ovat olleet kolmessa viime pelissä rohkaisevia. Ennen lauantaita joukkue oli napsinut kaksi jatkoaikavoittoa, jotka ovat henkisesti tärkeitä juttuja kevään pudotuspelejä varten.

– Oli hyvätasoinen matsi. Lisäsimme tempoa, mutta niin teki kaverikin, LNM:n luottopelaaja Olli Tornberg mietti.

Ottelu oli intensiivisyydeltään jo pudotuspelien kaltaista menoa.

– Nämä kaikki viimeiset pelit ovat asetelmien hakua sinne. Divari on siinä mielessä mahtava sarja, että jokaisella pelillä on merkitystä, Tornberg painotti.