Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Li­min­gan la­keuk­sil­ta Sveit­sin mes­ta­rik­si – Valt­te­ri Lämsän, 20, sa­li­ban­dy­vuo­si oli iki­muis­toi­nen: "Ihan siisti juttu"

Hyökkääjä lähti käkikellomaahan pelaamaan A-junioripelejä ja hankkimaan uusia kokemuksia, mutta lopulta hän löysi paikkansa eliittijoukkueen ringistä.

Aiemmin Oulun alueen seuroissa uraa luonut Valtteri Lämsä keräsi tällä kaudella uusia kokemuksia sveitsiläisen eliittijoukkueen SV Wiler-Ersigenin riveissä.
Aiemmin Oulun alueen seuroissa uraa luonut Valtteri Lämsä keräsi tällä kaudella uusia kokemuksia sveitsiläisen eliittijoukkueen SV Wiler-Ersigenin riveissä.
Kuva: Meierhans Fotografie

Valtteri Lämsä kuului vuosina 2020–2022 Limingan Niittomiesten joukkueeseen, mutta päättyneen kauden Niittarit-hurmoksesta hän ei saanut seurasiirron vuoksi enää nauttia.

Hätäisempi voisi ajatella, että Lämsän ajoitus maisemanvaihdolle oli väärä. Mutta ei: hyökkääjän elämysten aarrearkku täydentyi niin ikään ikimuistoisilla hetkillä.

20-vuotias Lämsä siirtyi LNM:stä SV Wiler-Ersigeniin, jonka riveissä hän pääsi toissa viikonloppuna juhlimaan Sveitsin mestaruutta.

– Olin hoitanut armeijan sekä lukion ja ajattelin, että nyt voisi olla hyvä paikka hakea uusia virikkeitä. LNM:n valmentaja Niko Kvist tuntee Wilerin A-juniorijoukkuetta vetävän Jami Herralan. Näin seura sitten valikoitui, Lämsä taustoittaa.

Wiler-Ersigen on eliittiseura, jonka kokoonpanoon ei marssita Lämsän meriiteillä paraatiovista.

– Alun perin minun oli tarkoitus tulla pelaamaan vain seuran A-junioreihin. Edustusjoukkueen suhteen Jami ei voinut luvata mitään.

Lopulta Lämsä pääsi harjoittelemaan edustusjoukkueen vahvuudessa ja otti paikkansa ryhmästä.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.