Li­min­gan kes­kus­tan lä­hei­syy­teen nousee ur­hei­lu­hal­li – tilat lu­kui­sil­le eri la­jeil­le

Limingan keskustan välittömään läheisyyteen aiotaan rakentaa monikäyttöinen urheiluhalli.

Havainnekuva hallin sisältä.
Havainnekuva hallin sisältä.
Kuva: Liminka

Limingan keskustan välittömään läheisyyteen liikuntapuiston viereen aiotaan rakentaa monikäyttöinen urheiluhalli.

– Isommasta liikuntasalitilasta on huutava pula Limingassa. Nyt rakennettava halli tarjoaa väljyyttä liikkumiseen ja tilaa monipuolisesti eri käyttäjäryhmille, kertoo Limigan liikuntapalvelupäällikkö Janne Laamanen tiedotteessa.

Hallin liikuntasalista tulee löytymään lajiliiton määräykset täyttävä täysimittainen salibandykenttä. Halliin on tulossa myös kentät futsaliin sekä kori-, sulka-, käsi- ja lentopalloon.

– Kohde on tarkoitus ottaa käyttöön syksyllä 2021 – toivottavasti korona ei tuo rakentamiseen viiveitä. Odotamme kovasti, että saamme uudet ja nykyaikaiset tilat valmiiksi, kunnan rakennusinsinööri Silja Syri sanoo.

Palloilutilojen lisäksi salin päätyyn tullaan rakentamaan tilat myös kamppailu- ja voimalajeille.

– Halli tuo mukanaan huikean parannuksen meidän kamppailulajeille, mutta sisäjuoksuradan ja hyppykuopan myötä myös yleisurheilua harrastaville. Rakennushankkeessa hyödynnetään paikallisten seurojen lajituntemusta ja tarpeita. Sieltä saadaan myös käyttöön liittyviä käytännön huomioita, Janne Laamanen kertoo.

Neliöt on hallissa Laamasen mukaan tehokkaasti.

– Sillä rahalla, mitä käytettävissä on, saadaan tarjolla olevista vaihtoehdoista varmasti parhaat ratkaisut ja mallit.

Hanke toteutetaan KVR-urakkana ja urakoitsijana toimii Wasagroup Oy.

– KVR-urakka tarkoittaa kokonaisvastuu-urakkaa, missä urakoitsija vastaa niin suunnittelusta kuin toteutuksestakin kaikilla hankkeen osa-alueilla, Silja Syri selventää.

Toteuttamisen vaihtoehtoja on kartoitettu neljän vuoden ajan. Hanke tulee toteutumaan perinteisellä mallilla, jossa kunta on tilaaja, omistaja ja myös tilojen hallinnoija.