Liisa Jaa­kon­saa­ri va­lit­tiin Oulun yli­opis­ton hal­li­tuk­seen – "On tärkeää puo­lus­taa tie­det­tä ja tut­ki­mus­ta"

Euroopan parlamentista jättäytyvä poliitikko Liisa Jaakonsaari on valittu Oulun yliopiston hallitukseen vuoden 2023 loppuun saakka.

Liisa Jaakonsaari ei ollut enää ehdolla europarlamenttiin. Arkistokuva.
Liisa Jaakonsaari ei ollut enää ehdolla europarlamenttiin. Arkistokuva.
Kuva: PEKKA KARHUNEN

Euroopan parlamentista jättäytyvä SDP:n Liisa Jaakonsaari on valittu Oulun yliopiston hallitukseen vuoden 2023 loppuun saakka.

Yliopiston kollegio päätti asiasta maanantaina. Jaakonsaari korvaa hallituksessa Pasi Sahlbergin, joka jäi pois hallitustyöskentelystä viime vuonna.

Liisa Jaakonsaarella on pitkä poliittinen ura Euroopan parlamentin jäsenenä ja Oulun vaalipiirin kansanedustajana. Hän on urallaan toiminut muun muassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana, työministerinä, SDP:n ja sen eduskuntaryhmän varapuheenjohtajana. 

Jaakonsaari on syntynyt ja kasvanut Oulussa, ja hän asuu Oulun Raksilassa.

– Tartun todella mielelläni tähän haasteelliseen ja mielenkiintoiseen tehtävään. Osaamisen taso on nousussa sekä Euroopassa että Suomessa, ja on tärkeää puolustaa tiedettä ja tutkimusta samoin kuin hienoa pohjoissuomalaista instituutiota, yliopistoa, Jaakonsaari toteaa yliopiston tiedotteessa.