Luonto: Raakun suojelu sai mil­joo­na­ra­hoi­tuk­sen, sim­pu­koi­den et­sin­tään kou­lu­te­taan raak­ku­koi­ra

Formula 1: Ana­lyy­si: Lando Norris maksoi kovan hinnan uh­ka­pe­lis­tään Sotshin F1-ki­sas­sa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Liik­ku­mi­nen ka­duil­la säh­köis­tyy – säh­kö­pot­ku­lau­dat ovat yksi merkki liik­ku­mi­sen mur­rok­ses­ta

Kaupunkien liikenne mullistuu kun kaduille tulee lisää yhteiskäyttöisiä välineitä. Vaaratilanteilta vältytään, kunhan käyttäjiltä löytyy huomaavaisuutta ja noudatetaan yhteisiä sääntöjä

Oulussa laudoilla pääsee keskustan vilkkaimmilla alueilla 10 kilometriä tunnissa, mutta muualla niillä voi liikkua 25 kilometriä tunnissa.
Oulussa laudoilla pääsee keskustan vilkkaimmilla alueilla 10 kilometriä tunnissa, mutta muualla niillä voi liikkua 25 kilometriä tunnissa.
Kuva: Tiina Wallin

Sähköpotkulaudat yleistyivät suuremmissa kaupungeissa Suomessakin muutamassa kesässä. Viikko sitten yksi sähköpotkulautoja vuokraavista yrityksistä, amerikkalainen Lime toi potkulaudat Ouluun. Nyt pohjoisen valkeassa kaupungissa ihastellaan ja vihastellaan laudoilla viilettäviä. Voi olla, että Sykkeleitä tai muita julkisia polkupyöriä ei enää tarvitakaan, ainakaan suuria määriä.

Uudenlaiset kulkupelit etenevät sähköllä. Ne ovat yhteiskäyttöisiä eli laudan voi vuokrata itselleen älypuhelimen sovelluksillaan sieltä, mistä lähin vapaa laite löytyy. Potkulaudan voi jättää määränpäähänsä seuraavan vuokrattavaksi.