Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lii­ken­ne­pääs­tö­jen vä­hen­tä­mi­nen edel­lyt­tää infran ke­hit­tä­mis­tä – kun­nos­sa­pi­don ra­hoi­tus on ollut ali­mi­toi­tet­tu koko 2000-lu­vun

Suomi on sitoutunut puolittamaan liikenteen päästöt. Raskaan liikenteen päästöjen alentaminen eri keinoin vaikuttaa kokonaisuuteen merkittävästi. Auto- ja kuljetusalalla on tehty töitä asian eteen.

On kehitetty moottoriteknologioita ja biopolttoaineita, kasvatettu yhdistelmäkokoja, optimoitu digitalisaation avulla ajoneuvojen täyttöastetta ja reittejä, kehitetty ajotapaa ja huoltoa. Jatkossa tarvitaan poliittisia päätöksiä tieverkon uudistamiseksi vähäpäästöisen liikenteen alustaksi. Raskaalle liikenteelle tärkeintä on tasainen ajonopeus.

SKALin selvityksen mukaan esimerkiksi tien mäkisyys yhdistettynä pistemäisiin nopeusrajoituksiin voi lisätä polttoaineen kulutusta yli 30 prosenttia. Vastaavasti taajaman tai valoliittymien läpi kulkevan reitin korvaaminen ohitustiellä vähentää hiilidioksidia 30–40 prosenttia. Liki kaksi kolmasosaa raskaan liikenteen ajokilometreistä painottuu pääteille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.