Oulun yliopisto: Pro­fes­so­ri teki po­lii­sil­le tut­kin­ta­pyyn­nön Oulun yli­opis­ton johdon toi­mis­ta

Pääkirjoitus: Tuntien odotus venyy vuo­ro­kau­sik­si – hoi­ta­ja­pu­las­ta tullut vaa­ral­li­nen ter­veys­ris­ki

Li An­ders­son: Jos työn­an­ta­jat eivät enää halua turvata vä­him­mäis­pe­lisään­tö­jä yleis­si­to­vuu­del­la, se tehdään lailla

Työehdoista sopimisen siirtyminen yritystasolle herätti huolta poliitikkojen vappupuheissa. Elinkeinoelämän EK jarrutteli johtopäätösten tekemistä ennen ensimmäistä kierrosta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson otti vapunpäivän puheessaan jyrkästi kantaa valtakunnallisista työehtosopimuksista irtaantumiseen.

Andersson totesi, että jos työnantajat eivät enää halua turvata vähimmäispelisääntöjä työmarkkinoilla yleissitovuuden nojalla, se pitää tehdä lainsäädännöllä.

– Työnantajat ja työntekijät luovuttaisivat sen vallan, jota he ovat keskenään käyttäneet neuvottelupöydissä maan hallitukselle.

Näin palkkauksesta ja työehdoista säätäminen nousisi hänen mukaansa puoluepolitiikan keskiöön.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson otti vapunpäivän puheessaan jyrkästi kantaa valtakunnallisista työehtosopimuksista irtaantumiseen. Arkistokuva.
Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson otti vapunpäivän puheessaan jyrkästi kantaa valtakunnallisista työehtosopimuksista irtaantumiseen. Arkistokuva.
Kuva: Emil Bobyrev

Työnantajia edustava Elinkeinoelämän keskusliitto EK toppuutteli tulkitsemasta etukäteen, miten työehtojen sopiminen yrityskohtaisesti tulee sujumaan.

– Nyt on viisasta katsoa, miten se ensimmäinen työmarkkinakierros sujuu metsäteollisuudessa ja teknologiateollisuudessa, joissa on ilmoitettu uudesta tavasta tehdä sopimuksia myös yrityskohtaisesti, sanoi EK:n johtaja Ilkka Oksala STT:lle.

Viime syksynä työnantajien Metsäteollisuus ilmoitti irtautuvansa työehtosopimusneuvotteluista ja siirtävänsä työehdoista ja palkoista sopimisen yrityksille ja henkilöstölle. Maaliskuussa Teknologiateollisuus seurasi perässä.

Vasemmistoliito vahvistaisi luottamusmiesten asemaa

Anderssonin mukaan työnantajaleirin valitsema tie tulee tarkoittamaan eriarvoisuuden kasvua suomalaisessa työelämässä ja kehitystä yhä eriytyneisempiin työmarkkinoihin.

– Hyvinvointivaltiomme on rakennettu työn ja työtaisteluiden avulla, ja nyt työnantajaliitot pyllistävät tälle mallille.

Andersson ehdotti, että jo tällä hallituskaudella siirretään keskeisimmät työehtosopimuksiin sisältyvät työntekijöiden asemaa koskevat linjaukset lainsäädäntöön.

– Me esitämme, että ensitöikseen hallitus ryhtyy tarvittaviin toimiin luottamusmiehen aseman vahvemmaksi turvaamiseksi laissa.

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin (sd.) toivoi, että työmarkkinaosapuolet ja puolueet pohtisivat, mikä on yhteiskunnan ja yritysten pitkän aikavälin etu: onko se työmarkkinoiden vakaus vai levottomuuksien lisääntyminen?

– Suomessa ei pidä käydä joustavuuden ja kilpailukyvyn terminologian varjolla ideologista taistelua, joka ei itse asiassa edistä niin joustavuutta kuin kilpailukykyäkään, hän sanoi vappupuheessaan.

EK: Kukaan ei ole sanonut, ettei halua sopia

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan työnantajat voivat joutua maksamaan kovan hinnan pyrkimyksestään työntää palkansaajaliike sivuun ja kasvattaa omaa saneluvaltaansa työpaikoilla.

– Suomi tarvitsee vakautta, mutta se ei synny työntämällä ay-liike syrjään ja vaientamalla palkansaajien ääni, hän sanoi blogikirjoituksessaan.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikon mukaan paikalliseen sopimustoimintaan kaikissa yrityksissä tarvitaan selkeät pelisäännöt osapuolten välille ja on luotava tasapuoliset neuvotteluasetelmat.

EK:n Oksala ei näe, miten työntekijöiden asema heikentyisi siitä, että neuvottelu tapahtuu yrityskohtaisesti työntekijöiden ja heidän edustajiensa kanssa.

– Tapahtuuhan se valtakunnallisestikin työntekijöiden ja heidän edustajiensa kanssa. En ole ainakaan havainnut, että kukaan olisi sanonut, että emme halua sopia.