Len­to­pal­lo­seu­ra Etta nappasi Loi­mus­ta Vuo­ri­sen ja Laakson – neu­vot­te­lut hakkuri Sor­vo­jan kanssa jat­ku­vat vielä

Kokeneella hakkurilla Ville Sorvojalla (oik.) ei ole vielä sopimusta Ettan kanssa.
Kokeneella hakkurilla Ville Sorvojalla (oik.) ei ole vielä sopimusta Ettan kanssa.
Kuva: Pekka Peura

Miesten liigassa pelaavan Lentopalloseura Ettan tulevan kauden joukkue alkaa olla koossa. Sopimuspelaajien määrä pompsahti tiistaina täyteen tusinaan, kun Etta julkaisi Kasimir Vuorisen ja Joel Laakson sopimukset.

Yleispelaaja Vuorinen ja passari Laakso edustivat molemmat viime kaudella Raision Loimua.

Kaksikko tuo Ettan joukkueeseen kokemusta ja ennen kaikkea syvyyttä sekä särkymävaraa.

– Vuorinen on hyvä lisä laituriosastollemme. Hän on parhaimmillaan vastaanotossa ja kenttäpuolustuksessa. Lisäksi valikoimasta löytyy painava hyppysyöttö, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa kuvailee 24-vuotiaan ja 189-senttisen yleispelaajan vahvuuksia.

25-vuotias ja 185-senttinen Laakso taistelee Ettassa passarin vastuusta Mikael Kyllösen kanssa.

– Laakso on hieman kokeneempi kuin Kyllönen, pelaajana erityyppinenkin, Kuoksa mainitsee.

Manageri Antero Risto on rakentanut Ettan joukkuetta totuttuun tapaan tarkan euron linjalla. Koronaviruskriisi teki yhtälöstä vielä aiempaa haastavamman.

Ettan ympärillä on enää muutamia pieniä kysymysmerkkejä, joista tärkein liittyy Ville Sorvojan tilanteeseen. Kokeneella hakkurilla ei ole vielä sopimusta Ettan kanssa.

– Neuvottelut ovat kesken. Kyllä meillä on edelleen intressi pitää Ville joukkueessamme, Risto muotoilee.

Huippukauden Ettassa pelanneella Jan Heleniuksella on kesäkuun loppuun asti mahdollisuus siirtyä ulkomaille.

– Tällä hetkellä tiedossamme ei ole mitään sellaista, että hän olisi käyttämässä tuota ulkomaanpykälää, Risto painottaa.

Ettan entinen ja Suomen maajoukkueen nykyinen luottomies Antti Ronkainen tutkailee tällä hetkellä rauhassa vaihtoehtojaan.

Viime kaudella Saksan pääsarjassa Lüneburgia edustanut Ronkainen jatkaa näillä näkymin uraansa Bundesliigassa, mutta tiettävästi Kuusamon kasvatin seura on vaihtumassa uuteen.