Suviseurat: Su­vi­seu­rat eivät olekaan Räys­kä­län ky­lä­kau­pal­le kul­ta­kai­vos

Kolumni: Yh­dys­val­tain abort­ti­pää­tök­sen hä­viä­jiä ovat ta­sa-ar­vo ja naisten ih­mi­soi­keu­det, ja ke­hi­tyk­ses­tä on syytä olla huo­lis­saan myös täällä

Tilaajille

Leipää, leipää, enemmän leipää – itse tehty, vas­ta­pais­tet­tu leipä on elämän ylel­li­syys, johon meistä jo­kai­sel­la on varaa

Huumaava tuoksu nousee uunista ja valtaa koko asunnon. Sipaiset vielä lämpimäiselle voita ja maistat, ah! Turhaan ei puhuta taikinaterapiasta.

Jokainen artesaanileipä on yksilö ja aina vähän erinäköinen kuin edeltäjänsä. Pitkä kohotusaika tuo leipään makua ja ihania reikiä leivän sisään, melkein kuin pitkän linjan juurileivonnassa.
Jokainen artesaanileipä on yksilö ja aina vähän erinäköinen kuin edeltäjänsä. Pitkä kohotusaika tuo leipään makua ja ihania reikiä leivän sisään, melkein kuin pitkän linjan juurileivonnassa.
Kuva: Nanna Rintala

Leivässä on jotakin turvallista ja lohduttavaa. Kaikista meistä ei tarvitse tulla juurileivonnan harrastajia, sillä hyvää leipää saa aikaiseksi myös nopeilla ja yksinkertaisilla resepteillä.

Jollet ole leiponut aikoihin, aloita vaikka kotitalouskirjan helpoilla teeleivillä tai pyöräytä aamiaiselle tuoretta syötävää sämpyläjauhopussin ohjeella.