Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Lef­fa­vie­ras: Stand up -ko­miik­kaa ei opi me­ne­mäl­lä kurs­sil­le vaan as­tu­mal­la lavalle

Oululaisen stand up -koomikon Tommi Ylimäisen mielestä Naurun varjolla -elokuva olisi voinut pureutua alan miesvaltaisuuteen.

Tommi Ylimäisen mukaan Naurun varjolla -elokuvassa on paljon paikkansa pitäviä elementtejä stand up -komiikan maailmasta, mutta osaltaan se myös vääristää kuvaa todellisuudesta.
Tommi Ylimäisen mukaan Naurun varjolla -elokuvassa on paljon paikkansa pitäviä elementtejä stand up -komiikan maailmasta, mutta osaltaan se myös vääristää kuvaa todellisuudesta.
Kuva: Anssi Juntto

Naurun varjolla -draamakomediassa (Plaza & Star) stand up -kurssille osallistuva Maria panee merkille, että miespuoliset stand up -koomikot kertovat vain alapääjuttuja sekä anoppi- ja vaimovitsejä, ja rakentaa oman settinsä sen pohjalle.

Oululaisen stand up -koomikon Tommi Ylimäisen mielestä havainto on kovin kärjistetty.

– Ilmiö on kyllä olemassa, mutta tässä se on vedetty todella isoksi, Ylimäinen toteaa.

– Kyllähän tuollainen nojaa pikkuisen enemmän miehiin päin, mutta ei se minusta ole niin epätasapainossa miesten ja naisten välillä. Ainoa epätasapaino, mikä tuossakin sanottiin, on se, että suurin osa koomikoista on miehiä. Noin 90 prosenttia.

Ylimäisen mielestä elokuva olisikin voinut pureutua juuri miesvaltaisuuteen. Samalla olisi saatu motivoitua paremmin sitä, miksi Maria ryhtyy tekemään komiikkaa ja miksi katsojan pitäisi häntä siinä kannustaa.

– Hän oli kympin tyttö, mutta hänelle olisi voinut tehdä sellaisen taustatarinan, että hän olisi ollut kympin tyttö mutta myös hauska, Ylimäinen ehdottaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.