Lauan­tain ko­ro­na­uu­ti­set – katso Kalevan päi­vit­ty­vä kooste

Kaleva koostaa lauantaina koronaepidemiaan liittyvät uutiset tähän juttuun. Juttua päivitetään päivän aikana.

Kaleva koostaa lauantaina koronaepidemiaan liittyvät uutiset tähän juttuun. Juttua päivitetään päivän aikana.

Kello 20.15

Saksalaisen Ifo-taloustutkimusinstituutin julkaisema tutkimus avaa keinoja, joilla sekä maa että sen talous voisivat vähitellen rajoituksia purkamalla palata kestävästi kohti normaalia arkea.

Kello 20.07

Espanja ohitti lauantaina Italian vahvistettujen koronavirustartuntojen määrässä. Espanjassa oli lauantaina illalla todettu 124 736 koronavirustartuntaa. Italiassa tartuntoja oli 124 632.

Kello 19.47

Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle. Viimeiset yöjunat liikennöivät maanantaina 6. huhtikuuta. 

Kello 19.32

Laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä kohosi Suomessa vuorokauden aikana 267 tapauksella. THL:n johtaja Mika Salminen kertoo, ettei luku kerro tartuntojen yhtäkkisestä piikistä, vaan tapausraportoinnin viiveistä

Kello 15.35
Yhteensä 25 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan tautiin Suomessa, kertoo THL. Viimeiden vuorokauden aikana uhreja on tullut viisi lisää.

Kello 13.58
Espanjassa on todettu 800 uutta koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Tautiin on kuollut  Espanjassa kaikkiaan noin 11 700 ihmistä.

Kello 13.11
Poliisi ei enää miehitä Uudenmaan ulosmenoväylien kaikkia 30 tiesulkupistettä ympärivuorokautisesti. Ainakin osa niistä on välillä vailla henkilöstöä. Sen sijaan liikkuvaa valvontaa, kameratolppia ja dronejen käyttöä lisätään.

Kello 11.29
Oulun yliopistollisessa sairaalassa on lauantaina hoidossa kahdeksan koronavirustartunnan saanutta potilasta. Koko maassa koronatapausten määrä on kasvanut yli 260 varmennetulla tautitapauksella.

Kello 10.36
Nordea kertoo, että pankki on myöntänyt lyhennysvapaata jo 6000 asiakkaalleen koronakriisin aikana. Hakemuksia lyhennysvapaisiin liittyen on tullut 13 000.

Kello 9.00
Jos mieli on jo valmiiksi kolhuilla, olet riskiryhmää koronaepidemiassa. Mielenterveyden keskusliiton kokemusasiantuntija kertoo, miten arki tuntui romahtava epidemian vuoksi.

Kello 9.00
Koronapandemia yllätti rahoitusta hakevan oululaisyrittäjän. Marko Höynälä ehti kuitenkin tehdä pari tärkeää ulkomaanmatkaa.

Kello 6.00
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, ettei kuljettajille tule tietoa siitä, jos asiakkaalla on koronatartunta tai epäily siitä. Samassa taksissa saatetaan kuljettaa myös asiakkaita syöpähoitoihin.

Kello 6.00
Oululaiset lähihoitajat pitivät työstään päiväkirjaa. Korona ei pelota, mutta suojaus vaatii aikaa. Reppuun pakataan kierroksen alussa useita hengityssuojia, suojatakkeja, kenkäsuojia ja suojahanskoja.