Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Latvia ko­ven­taa ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia ro­kot­ta­mat­to­mil­le: voi me­net­tää työnsä ja pääsee vain pe­rus­kaup­poi­hin – ul­ko­mi­nis­te­ri: "Ro­ko­tu­sas­te nousee nyt"

Ainoastaan täysin rokotetut ihmiset pääsevät maanantaista alkaen isoihin ostoskeskuksiin, ravintoloihin tai museoihin Latviassa. Vakavasti Suomesta jäljessä laahaavan rokotusasteen nousu nopeutuu, mutta kantelut kovista linjauksista ylikuormittavat maan tuomioistuimia. Ulkoministeri Edgars Rinkēvičs arvioi, ettei elämä palaudu normaaliksi muutamassa viikossa.

Suomalaisten suosima matkailumaa Latvia on vihdoin kääntänyt koronakäyränsä laskuun, mutta siihen on päästy ainoastaan viime viikkojen ankaran sulkutilan ja öisten ulkonaliikkumiskieltojen avulla. Maanantaista 15. marraskuuta alkaen tiukka "lockdown" päättyy ja rokotettujen elämää avataan kohti normaalimpaa.

Samalla hallitus ottaa rokottamattomille käyttöön entistä ankarampia rajoituksia.

Ilman koronatodistusta pääsee vastedes ainoastaan alle 1 500 neliömetrin kokoisiin peruskauppoihin, jolla on oma erillinen sisäänkäynti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.