Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Las­ten­suo­je­lun ti­lan­tees­ta

Arvostusta ammattilaisille -otsikoidussa mielipidekirjoituksessa (Kaleva 16.8.) viitataan Kalevan 12.8. Puheenaihe-palstan artikkeliin, jossa kysyttiin, miksi nuorten hoitoon pääsy on niin vaikeaa.

Mielipidekirjoituksen kirjoittaja, laillistettu sosiaalityöntekijä Auli Siekkinen, vaatii arvostusta laitosten ammattilaisille sillä perusteella, että lastensuojelulaitoksissa työskentelevillä ohjaajilla on lastensuojelulain vaatima koulutus. Hän pitää myös loukkaavana kommenttia siitä, ettei nuori saisi lastensuojelulaitoksessa tarvitsemaansa hoitoa.

Kahden perheen yhteydenoton perusteella kokemukset kesältä 2021 heidän nuortensa avohuollon sijoituksesta ja tukiasumisesta yksityisessä lastensuojelulaitoksessa kertovat kuitenkin karua kieltään todellisuudesta: edes huolenpito ei aina toteudu.

Sijoitetut, itselleen vaaraksi olevat nuoret eivät kokeneet turvaa laitoksessa eikä heidän läsnäolostaan laitoksessa sovitusti huolehdittu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.