Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Las­ku­tus­tie­to­jen muu­tok­ses­ta on koi­tu­nut on­gel­mia säh­kön­myyn­ti­yh­tiö Oomin asiak­kail­le – "Eri pan­keil­la on eri käy­tän­tö­jä"

Oomin laskutuksessa on ollut epäselvyyksiä.
Oomin laskutuksessa on ollut epäselvyyksiä.
Kuva: Pekka Peura

Viime huhtikuussa aloittaneen sähkönmyyntiyhtiö Oomi Energian laskutus on herättänyt osassa sen asiakkaista ihmettelyä. Eräs asiakas kertoo saaneensa yhtiön sähkölaskusta perintäkirjeen, joka seuraavalla viikolla peruttiin pahoitteluiden kera. Kalevalle on kerrottu myös vaikeuksista saada hoidettua yhtiön laskut e-laskuina ja suoramaksuina.

Laskutusepäselvyyksien selvittely yhtiön asiakaspalvelun kautta on voinut olla hankalaa palvelun ajoittaisen ruuhkautumisen vuoksi. Oomin nettisivuilla pahoiteltiin ruuhkatilannetta viimeksi kuluneella viikolla.

Oomi Energian toimitusjohtaja Tuomas Oksanen myöntää, että yli 400 000 asiakkaan yhtiö saa paljon asiakaspalautetta. Sitä tulee useista syistä, ja talvikaudella on oma suosikkiaiheensa.

– Kylmänä vuodenaikana energiankulutus kasvaa, ja tällöin asiakkailta tulee paljon kyselyitä energian hinnoista ja myös laskutuksesta, Oksanen sanoo.

– Tällä hetkellä emme kuitenkaan ole saaneet sellaista palautetta, että meitä olisi lähtenyt iso määrä virheellisiä laskuja. Jos laskussa on joku virhe, periaatteenamme on korjata se mahdollisimman nopeasti.

Ongelmat e-laskuissa ja suoramaksuissa johtuvat Oksasen mukaan lähinnä siitä, että eri pankeilla on eri käytäntöjä jatkaa sopimuksia laskujen tietojen muuttuessa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.