Apteekki: Lääk­kei­tä saa pian ti­lat­tua Wol­til­la kotiin

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Kesäloma: Ke­sä­ta­pah­tu­mia lap­sil­le ja per­heil­le Oulussa ja lä­hi­seu­dul­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lapsen sai­ras­tu­mi­sen kulut tulevat usein yl­lä­tyk­se­nä per­heil­le

Lapsen vakava sairastuminen kohtaa perhettä usein täysin ennakoimatta ja yllättäen. Perhe joutuu keskelle kriisiä ja selviytymistaistelua. Valitettavasti se tarkoittaa huolta myös taloudellisesta selviytymisestä, sillä lapsen sairauden kulut perheille ovat korkeat.

Meneillään olevassa sosiaaliturvauudistuksessa on kiireellistä selvittää lapsen sairastumisesta johtuvien kulujen kokonaisuus ja keventää perheiden taloudellista taakkaa henkisesti raskaassa tilanteessa.

Sairaalahoito voi kestää useita kuukausia esimerkiksi lapsen syöpähoidon tai ennenaikaisen syntymän vuoksi. Vanhemman tai vanhempien läsnäolo ja osallistuminen lapsen hoitoon on keskeinen osa lapsen hyvää sairaanhoitoa molemmissa tapauksissa.

Ennenaikaisesti syntyneelle lapselle vanhempien läsnäolo kenguruhoitoineen tukee merkittävästi selviytymistä ja rintamaito on parasta lääkettä suolistoa kypsyttävine entsyymeineen. Vanhempien läsnäolo on jokaisen sairaan lapsen oikeus.

"Yhdessä sote-kulujen erilliset maksukatot sekä vuosikymmeniä jäljessä laahaava korvaustaso muodostavat sairastavan lapsiperheen näkökulmasta taloudellisesti erittäin raskaan kokonaisuuden, joka verottaa perheen voimavaroja."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.