Vaatesuunnittelu: Tytti Ala­pie­ti suun­nit­te­lee Pi­ki­saa­res­sa ui­ma­pu­ku­ja ja muita vaat­tei­ta

Pääkirjoitus: Ve­ty­ta­lous voi tuoda pi­ris­tys­ruis­keen Poh­jois-Poh­jan­maal­le, mutta myös vas­tus­tus­ta on odo­tet­ta­vis­sa

Tilaajille

Lampaat nään­tyi­vät nälkään lop­puun­ka­lu­tul­la lai­tu­mel­la – nainen tuo­mit­tiin tör­keäs­tä eläin­suo­je­lu­ri­kok­ses­ta eh­dol­li­seen Oulun kä­rä­jä­oi­keu­des­sa

Syyttäjä vaati aluksi myös naisen pojalle rangaistusta törkeästä eläinsuojelurikoksesta, mutta perui syytteet käräjäkäsittelyn aikana.

Oulun käräjäoikeus on tuominnut nelikymppisen naisen törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Oikeus katsoo, että nainen oli jättänyt tahallaan hoitamatta hänellä olleet lampaat ja aiheuttanut näin eläimille tarpeetonta kärsimystä.

Lampaiden aitauksen pohjoispohjalaisessa kunnassa nähnyt ohikulkija ilmoitti syyskuussa 2019 hätäkeskukseen henkitoreissaan olevista ja jo kuolleista lampaista. Oikeuden mukaan paikalle saapunut poliisipartio havaitsi aitauksessa olleiden noin 120 uuhen ja karitsan seassa kahdeksan kuollutta karitsaa, joista osa oli ollut kuolleena jo pitemmän aikaa.