Ruoka: Suo­ma­lai­set syövät yhä enemmän ei­nek­siä ja vaa­ti­vat niiltä laatua

Jääkiekko: Kärpät tois­ta­mi­seen HPK:ta parempi – Blom­qvist pelasi nol­la­pe­lin

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lah­nas­ta saa suo­ra­nais­ta herk­ku­ruo­kaa!

Aarre Olavi Kylmänen kaipasi reseptejä lahnan valmistukseen (Kaleva 9.7./Lukijalta). Kesämökillä opin ja ihastuin iäkkään appeni laittamaan ruokaan kuivatuista pienistä lahnoista, jotka suolattuina kuivatettiin mökin seinällä auringossa. Nuo rukkasia muistuttavat kuivakalat ovat mainio lisuke kesäkodilla.

Kuivatut suolalahnat liotetaan liiasta suolasta, pilkotaan ja kootaan perunasiivujen kanssa kalalaatikko. Kerma ja mausteet lisäävät makua. Nuorempana emäntänä tein uunikalaa, mainio kala täytettäväksikin.