Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­pal­ve­lut ja mie­len­ter­veys­pal­ve­lut kuntoon

Lähipalvelut kuuluvat mieluisaan asuinympäristöön. Elinvoimaisessa kunnassa ja toimivalla asuinalueella koulut, urheilumahdollisuudet ja kaupat ja myös terveys- ja sosiaalipalvelut ovat lähellä tavoitettavissa. Nämä palvelut ovat asuinalueen sydän. Kun palvelut eivät enää syki, loppuu myös alueen elämä. Lähipalvelut on siksi turvattava.

Olen lääkärinä huolissani mielenterveysongelmien hoidosta ja toivon nopeaa parannusta näihin elintärkeisiin palveluihin. Haluan, että niistä kärsivät saavat nopeasti apua – mahdollisuuksien mukaan lähipalveluna. Muun muassa viikonloppuisin ja iltaisin – kun mielenterveysongelmat painavat erityisesti – se ei kuitenkaan onnistu kovin hyvin lähipalveluna, joten katsoisin, että tällöin etäpalveluista on hyötyä. Puhelin- ja muut etäpalvelut, joissa saa heti apua matalalla kynnyksellä, ovat muun muassa nuorille, iäkkäimmille ja kotiäideille hyviä mahdollisuuksia saada nopeasti apua.

Rahoitusasioissa on tärkeää muistaa, että Suomen hallitus on elpymisrahastossa käytännössä lahjoittanut useita miljardeja euroja EU:lle/ EU:n muille jäsenvaltioille.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.