Festivaalit: Ellie Goul­ding ja Me­ga­deth Qstoc­kin pää­esiin­ty­jik­si – fes­ti­vaa­li viettää hei­nä­kuus­sa 20-vuo­tis­juh­liaan

Korot: Kaleva seuraa kor­ko­ta­soa päi­vit­ty­väs­sä ar­tik­ke­lis­sa: Katso täältä eu­ri­bor-kor­ko­jen tuo­reim­mat lukemat

Luitko jo tämän: Miksi ou­lu­lai­nen Ari, 33, käyttää ana­bo­li­sia ste­roi­de­ja?

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­kou­lut ovat voi­ma­va­ra

Oulussa käsitellään jälleen alueellisia palveluverkkoselvityksiä. Oulun kouluverkkoratkaisut on näin pilkottu pienempiin osiin. Selvityksissä esitetään jälleen leikkisästi palveluverkon tiivistämistä, kun tosiasiassa alakouluikäisten lähikouluverkkoa esitetään harvennettavaksi ja koulupalveluita keskitettäväksi kasvukeskuksiin.

Tämä on kestämätön tapa rakentaa palveluverkkoa. Tämän on todennut yksiselitteisesti muun muassa filosofian tohtori Cynthia Reeves 166 kansainvälisen tutkimuksen yhteenvedossaan tarkasteltuaan lukuisia tulokulmia: ”Pieni koulu on parempi kuin suuri!”

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys onkin toistakymmenen yhdistyksen yhteistyöryhmän toiveesta järjestämässä avointa julkista valtakunnan huippuasiantuntijoiden keskustelutilaisuutta 5.10.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.