Syyte: Tur­val­li­suu­sa­lan opet­ta­ja kouri opis­ke­li­joi­ta ja uhkaili hak­kaa­mi­sel­la

Pohde: Pohde kertoi laa­jois­ta yt-neu­vot­te­luis­ta ja pal­ve­lu­verk­koon suun­ni­tel­luis­ta leik­kauk­sis­ta

Kiinteistökaupat: Oulun kau­pun­ki myy kym­me­nit­täin kiin­teis­tö­jään

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lä­hi­kou­lut ovat voi­ma­va­ra

Oulussa käsitellään jälleen alueellisia palveluverkkoselvityksiä. Oulun kouluverkkoratkaisut on näin pilkottu pienempiin osiin. Selvityksissä esitetään jälleen leikkisästi palveluverkon tiivistämistä, kun tosiasiassa alakouluikäisten lähikouluverkkoa esitetään harvennettavaksi ja koulupalveluita keskitettäväksi kasvukeskuksiin.

Tämä on kestämätön tapa rakentaa palveluverkkoa. Tämän on todennut yksiselitteisesti muun muassa filosofian tohtori Cynthia Reeves 166 kansainvälisen tutkimuksen yhteenvedossaan tarkasteltuaan lukuisia tulokulmia: ”Pieni koulu on parempi kuin suuri!”

Oulun alueellinen vanhempainyhdistys onkin toistakymmenen yhdistyksen yhteistyöryhmän toiveesta järjestämässä avointa julkista valtakunnan huippuasiantuntijoiden keskustelutilaisuutta 5.10. aiheenaan, mitä kouluverkon suunnittelussa pitäisi ymmärtää ottaa huomioon. Muuta emme alueilla vaadi kuin avoimuutta sekä tiedolla johtamista myös kouluverkkopäätöksissä.

Itä-Suomen yliopiston apulaisprofessori Olli Lehtonen on tutkinut koululakkautusten jälkeistä väestökehitystä. Se on aina negatiivinen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.