Terveys: Ou­lu­lai­nen Olli Jun­tu­nen meni vat­sa­ki­vun takia lää­kä­riin, samalla löytyi keuh­ko­ve­ri­tulp­pa

Polttoaine: Die­se­lin hinta painui Poh­jois-Poh­jan­maal­la­kin alle kahden euron

Lä­hi­de­mo­kra­tia­toi­mi­kun­ta jakoi avus­tuk­sia Oulun asukas- ja ky­lä­yh­dis­tyk­sil­le – rahaa on luvassa muun muassa lieden han­kin­taan, alue­leh­den ja­ke­luun ja kodan kun­nos­tuk­seen

Oulun kaupungin lähidemokratiatoimikunta myönsi asukas- ja kyläyhdistyksille kohdeavustuksia yhteensä lähes 6 000 euroa kokouksessaan tiistaina. Kellon suuralueen asukasyhdistys ry saa tuhat euroa rasiansulkijalaitteeseen, joka on hankittu asukastuvalle kotiin vietävien ruokien pakkaamista varten. Puolivälinkankaan suuralueen asukasyhdistys ry saa 249,90 euroa liesiuunia varten. Yhdistys perustelee uuden lieden tarvetta sillä, että nykyisten liesien kapasiteetti ei ole riittänyt, kun lounasruokailijoiden määrä on kasvanut.

Korvensuoran asukasyhdistys ry saa tapahtumissa käytettävään telttakatokseen 800 euroa ja Korvensuora kotina -aluelehden taitto-, painatus- ja jakelukustannuksiin 1 500 euroa. Lintulammen asukasyhdistys saa tulevan kesän aluetiedotteisiin 1 500 euroa.

Nuorittan kaupunginosassa toimiva Jokikokon kylätoimikunta saa 1 015 euroa Kiiminkijoen varrella sijaitsevan Jokikokon taukopaikan eli kodan ja sen ympäristön kunnostukseen. Yli-Iin alueella toimiva Leuvan kyläyhdistys ry saa 300 euroa kylätalon talvikunnossapitoon.

Sitä vastoin Oulu kristillisen koulun vanhempaintoimikunta ei saanut kansanjuhlaa varten hakemaansa avustusta. Lähidemokratiatoimikunta perusteli päätöstään sillä, että hakija ole asukas- eikä kyläyhdistys.