Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ladulla po­si­tii­vi­ses­sa hen­ges­sä – palaute in­noit­ti pa­luu­mat­kal­la yrit­tä­mään vielä ko­vem­paa vauhtia ja ko­meam­paa tyyliä

Lehtien tekstaripalstoilla törmää hyvin usein kirjoituksiin, jossa hiihtävät ihmiset kohtaavat laturaivoa milloin mistäkin syystä. On saatettu pysähtyä väärään kohtaan ladulle juomaan tai rupattelemaan hiihtokaverin kanssa. Sekös kanssaihmisiä raivostuttaa.

Joidenkin ohi hiihtävien kommentit saattavat huokua pyhää vihaa ladulle pysähtyneitä kohtaan. Laturaivo kohdistuu myös pahimmillaan vasta hiihtämään opettelevia kohtaan. Joutuu hämmästelemään mihin tätä laturaivoa tarvitaan?

Asia tuli mieleen tässä yhtenä päivänä, kun olin päivittäisellä hiihtolenkillä Kivikkokankaalla. Hiihtelin keskittyneesti perinteisellä tyylillä kohti Saarelaa. Kuulin takaani hiihtäjän lähestyvän.

”Hetken olin ällikällä lyöty, kunnes tajusin, että nykyajan nuoret osaavat ja uskaltavat heittää positiivisen kommentin aivan ventovieraalle ikääntyvälle hiihtäjälle.”

Eipä aikaakaan, kun ohitseni hiihti nuori nainen vauhdikkaasti vapaalla tyylillä jättäen minut etenemään omia aikojani.

Tavoitin edelle menneen hiihtäjän Kivikkokankaan kääntöpaikalla uudelleen, kun hän oli pysähtynyt juomaan ja oli lähdössä takaisin. Kun tulin hänen kohdalleen, hän totesi minulle, aivan ventovieraalle hiihtäjälle, että kyllä sinä hiihdät kovaa ja komeasti perinteisellä tyylillä.

Hetken olin ällikällä lyöty kunnes tajusin, että nykyajan nuoret osaavat ja uskaltavat heittää positiivisen kommentin aivan ventovieraalle ikääntyvälle hiihtäjälle. Hämmästyksestä selvittyäni toivotin hänelle tsemppiä kahdeksan kilometrin kotimatkalle.

Tämän kokemuksen perusteella uskallan väittää, että laturaivoa ei tarvita näillä laduilla mihinkään. Ladulla asiat voidaan hoitaa iloisen positiivisesti, toiset ja toisten erilaisuus huomioiden.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.