Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Laa­du­kas sek­suaa­li­kas­va­tus on jo­kai­sen lapsen oikeus – ei riitä, että ker­ro­taan eri­lai­sis­ta su­ku­puo­li­tau­deis­ta ja kan­nus­te­taan eh­käi­syn käyt­tä­mi­seen

Tavallaan sitä näkee joka puolella, mutta toisaalta sitä hyssytellään. Miksi aikuisten on hankala puhua tästä? Lasten olisi tärkeä tietää, että seksuaalisuus on osa meitä jokaista, ja se saa kiinnostaa. Siinä ei ole mitään hävettävää, ja asian suhteen saa olla utelias.

On ymmärrettävää, että seksuaalisuudesta puhuttaessa ollaan herkän aiheen äärellä, mutta lasten ja nuorten todelliset tarpeet seksuaalikasvatuksesta tulisi tunnistaa. Sinä aikuinen, joka toimit lasten tai nuorten kanssa, olet osaltasi seksuaalikasvattaja, halusitpa sitä tai et.

"Suunnitelmallinen ja kattava seksuaalikasvatus tukee lasta kyseenalaistamaan viihteestä tai kavereilta opittuja malleja ja uskomuksia."

Seksuaalisuus on osa ihmistä syntymästä saakka, mutta usein viimeistään yläkouluiässä nuoret kiinnostuvat asiasta enemmän.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.