Mielipiteet: Hoi­ta­jat an­sait­se­vat pa­rem­paa – lisät eivät voi korvata pe­rus­palk­kaa

Pääkirjoitus: Kes­kus­tan syytä va­rau­tua vai­kei­siin edus­kun­ta­vaa­lei­hin

Sote-uudistus: Onko Oulussa val­mis­ta, kun 18 500 ihmistä vaihtaa ker­ral­la työ­paik­kaa?

Kuu­sa­mon Pal­lo-Kar­huil­la on vahva ryhmä koossa ja katse kohti uutta kautta – "Kolmen kuu­kau­den työ on saanut lo­pul­li­sen si­ne­tin"

Kauden keskeyttäminen maaliskuussa oli raju takaisku naisten lentopalloliigan runkosarjan voittaneelle Kuusamon Pallo-Karhuille.


Yhdysvaltalainen Tai Bierria on Kuusamon Pallo-Karhujen uusin vahvistus.
Yhdysvaltalainen Tai Bierria on Kuusamon Pallo-Karhujen uusin vahvistus.
Kuva: Kuusamon Pallo-Karhut

Koillismaalla ei jääty voivottelemaan, vaikka seurahistorian ensimmäistä mestaruutta ei päästy edes tavoittelemaan. Seura on rakentanut ensi kauden joukkuetta huolellisesti ja nyt se on valmis.

Viimeisimmät palaset ovat juhannuksena julkaistu maajoukkuepelaaja Jessica Kososen jatkosopimus ja maanantaina kerrottu yhdysvaltalaisen Tai Bierrian yksivuotinen diili.

184-senttinen ja 22-vuotias Bierria on pelannut viimeiset neljä kautta Memphisin ja New Mexicon yliopistoissa. Hän aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena.

– Kartoitimme tälle viimeisen laitapelaajan paikalle useita kotimaisia vaihtoehtoja ykkössarjaa myöten. Lopulta katseet täytyi suunnata kuitenkin muualle, PaKan tuore päävalmentaja Tuomas Alatalo kertoo.

Bierria liittyy joukkueen vahvuuteen elokuun lopussa.

– Uskon, että voin auttaa joukkuetta monin tavoin ja olen valmis tekemään kovasti töitä. Kiitos valmentajille ja seuran johdolle, että annoitte minulle tämän hienon mahdollisuuden, Bierria kertoo PaKan tiedotteessa.

Kuusamolaisjoukkue on ensi kaudella edelleen hyvin kansainvälinen. Viime kaudella joukkueessa pelasi seitsemän ulkomaalaista, nyt viisi.

Aiemmin joukkueeseen ovat liittyneet yhdysvaltalainen passari Taylor Lindberg, ruotsalainen sentteri Linda Andersson ja israelilainen hakkuri Polina Malik. Vanha tuttu Jonna Wasserfaller jatkaa ensi kaudella, ja apuvalmentajana toimii kreikkalainen Argiris Antifakos.

– Kolmen kuukauden määrätietoinen työ on nyt saanut lopullisen sinetin. Joukkueemme on kokonaisuudessaan valmis ja rakentunut juuri haluamallamme tavalla, pelaajakoordinaattori Mika Määttä iloitsee.

Lentopalloliitto myönsi keväällä Pallo-Karhuille paikan Mestarien liigan lohkovaiheeseen. PaKa kuitenkin kieltäytyi kunniasta taloudellisen riskin takia, eikä lähtenyt pelaamaan Euroopan kovimpia seurajoukkueita vastaan.