Kuu­des­luok­ka­lai­nen Eedla on pian monelle tuttu Vesa Rannan ku­vaa­mas­ta mu­siik­ki­vi­deos­ta

Eedla Agarwadeker, 12, käy peruskouluaan Myllytullin kuvataideluokalla ja tulee pian laajemmin tutuksi esiinnyttyään valmisteilla olevassa musiikkivideossa.

Jännittävintä Intiassa on Eedla Agarwadekerin mukaan vapaana liikkuvat eläimet: koirat, kissat, lehmät, apinat ja riikinkukot.
Jännittävintä Intiassa on Eedla Agarwadekerin mukaan vapaana liikkuvat eläimet: koirat, kissat, lehmät, apinat ja riikinkukot.
Kuva: Ester van Dam

Eedla Agarwadeker, 12, käy peruskouluaan Myllytullin kuvataideluokalla ja tulee pian laajemmin tutuksi esiinnyttyään valmisteilla olevassa musiikkivideossa. Sitä on kuvattu Pikisaaressa, Hailuodossa, Kilpisjärvellä ja Norjan puolella.

Musiikkivideon kuvaa oululainen, työstään palkittu Vesa Ranta. Artistia ei voi toistaiseksi mainita, sillä kuvaukset jatkuvat edelleen. Eedla pääsi videoon yleisen haun kautta.

Eedlalla on kolme nuorempaa sisarusta, pienin heistä parin kuukauden ikäinen. Kaikki ovat syntyneet Suomessa. Hänen äitinsä on oululainen ja isänsä intialainen, kotoisin Goan Chaporasta.

Eedla suuntaa toiseen kotimaahansa, kun Suomessa kylmenee. Isä Premanand Agarwadeker pitää turistisesongin ajan ravintolaa suomalaisille tutussa lomakohteessa ja on tällöin työn puolesta kiireinen. Kesällä isän voi bongata puolestaan Oulun katukuvasta tai lasten harrastuksista.

– Olen viettänyt vain kolme joulua Suomessa. Yhdeksän kertaa olen odottanut joulupukin saapumista rannalla Intian Goassa, Eedla laskee äitinsä Matleena Kokon avustuksella.

Tänäkin jouluna Eedlan perhe nauttii jouluateriansa trooppisessa ilmastossa. Suomesta viemisiksi pakataan piparkakkuja, ruisleipää ja makeisia.

– Aika moni tykkää pipareista. Turkinpippurit polttavat mukavasti suuta kuin tuttu chili, Eedla kertoo intialaisen perhepiirinsä kokemuksista.

Toisinaan Goan rannalla törmää myös kuuluisiin filmitähtiin, kun maan suuren elokuvateollisuuden Bollywoodin uusia tuotantoja kuvataan. Eedla piti omasta musiikkivideokokemuksestaan sen verran, että menisi mukaan vastaavaan tuotantoon vielä uudelleenkin.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.