Pääkirjoitus: Tuore tut­ki­mus tuo esiin Oulun monet arkiset vah­vuu­det, ja siksi kiel­tei­sis­sä mie­li­ku­vis­sa ry­pe­mis­tä kan­nat­taa jo hillitä

Mielenterveys: Kuinka nuorta val­vo­taan OYSin psy­kiat­ri­sel­la osas­tol­la, jossa on muun muassa tu­pak­ka­paik­ka ja psy­koo­si­po­ti­lai­ta?

Jääkiekko: SM-sar­jan par­haa­na pe­laa­ja­na pal­ki­tun Markus Loposen te­ho­ket­ju johtaa Kärpät kul­ta­jah­tiin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Kus­tan­nus­ten kasvu iski Met­sä­hal­li­tuk­sen kau­si­val­vo­jiin poh­joi­ses­sa – kah­dek­san sijaan val­vo­jia saadaan pal­kat­tua vain kolme

Metsähallituksen mukaan metsästys- ja kalastusluvista saadaan sama rahamäärä kuin ennenkin, mutta yleiset kustannukset ja varsinkin erilaiset järjestelmäkustannukset ovat nousseet tai tulleet odotettua kalliimmiksi.

Metsähallitus ei pysty palkkaamaan pohjoiseen Suomeen tänä vuonna yhtä paljon sesonkiajan valvojia kuin aiemmin. Syynä ovat kasvaneet kustannukset.

Lupatuloista eli metsästys- ja kalastusluvista saadaan sama rahamäärä kuin ennenkin, mutta yleiset kustannukset ja erityisesti erilaiset järjestelmäkustannukset ovat nousseet tai tulleet odotettua kalliimmiksi, Metsähallitus kertoo.

Metsähallitus palkkaa vuosittain lisätyövoimaa metsästyksen ja kalastuksen valvontaan kesän ja syksyn ajaksi. Tänä vuonna pohjoiseen saadaan palkattua vain kolme kausivalvojaa, kun heitä on aiemmin ollut kahdeksan.

Palkattavat kolme kausivalvojaa työskentelevät Pohjois-Suomessa puolen vuoden ajan ja keskittyvät valtion alueiden valvontaan.

Aiemmin kausivalvojat ovat valvoneet myös joitain yksityisiä alueita, mutta nyt näistä valvontasopimuksista joudutaan luopumaan, Metsähallitus kertoo.

Vakituisten erätarkastajien määrä pysyy ennallaan 11:ssä. Myös susivalvontaan ja Saimaan valvontaan hankerahoilla palkatut erätarkastajat jatkavat työtään normaalisti.

– Tämä on ikävä tilanne. Asiakkaiden ja kumppanien yleisimpiä toiveita on, että lisäisimme erävalvontaa. Nyt emme siihen pysty”, erätalousjohtaja Jukka Bisi Metsähallituksesta sanoo tiedotteessa.