Pääkirjoitus: Oulu aikoo ottaa rä­vä­käs­ti velkaa ja luottaa suur­in­ves­toin­tien tuovan hyvää satoa jo muu­ta­man vuoden päästä

Oikeudenkäynnit: Hii­ro­sen hen­ki­ri­kok­ses­ta syy­tet­ty mies vyö­ryt­ti oi­keu­des­sa syytä toisen nis­koil­le

Vastaa kyselyyn: Pi­täi­si­kö Pohteen hoi­ta­jil­le mak­se­tut vir­heel­li­set palkat jättää pe­ri­mät­tä?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Kure on ou­lu­lais­ten opis­ke­li­joi­den oma liike Hal­li­tus­ka­dul­la

Terwa-akatemiassa ensimmäistä vuotta opiskelevat Vili Huovinen ja Tuomas Knuutinen ovat seitsemän opiskelijatoverinsa kanssa painaneet pitkää päivää remontoiden, sillä Kure-nimisen liikkeen avajaisia vietetään jo huhtikuussa.

Vili Huovinen (vas.) ja Tuomas Knuutinen uskovat oululaisten ihastuvan tulevaan Kure-nimiseen myymälään.
Vili Huovinen (vas.) ja Tuomas Knuutinen uskovat oululaisten ihastuvan tulevaan Kure-nimiseen myymälään.
Kuva: Kalle Kvick

Oulun Ammattikorkeakoulun Terwa-akatemiassa ensimmäistä vuotta opiskelevat Vili Huovinen ja Tuomas Knuutinen ovat seitsemän opiskelijatoverinsa kanssa painaneet pitkää päivää remontoiden, sillä Kure-nimisen liikkeen avajaisia vietetään jo huhtikuussa.

Hallituskadulle on hyvää vauhtia rakentumassa designtuotteita ja –vaatteita myyvä yritys. Ennakkoluuloista poiketen asiakaskunnaksi yritys haluaa tavallisia kaduntallaajia.

– Tarkoituksemme on saada valikoimiin mahdollisimman paljon kiinnostavia tuotteita sekä pieniä brändejä. Valikoima tulee vaihtumaan säännöllisesti muutaman päätuotteen pysyessä aina saatavilla, Vili Huovinen kertoo.

Kureen taustalla toimii opiskelijajoukon omistama yritys Räikiä Oy.

Kyselyitä hyllytilan saamisesta on jo tullut, vaikka hyllyt hädin tuskin ovat vielä pystyssä.

– Ihminen tai yritys ostaa meiltä hyllytilaa sovituksi ajaksi, jonka jälkeen me myymme tuotetta myymälässä. Näin saamme kattavan valikoiman, ja tuotteen tekijä väylän saada tuotteitaan myydyiksi ja nähdyksi, valoittaa Vili Huovinen yrityksen strategiaa.

Huhtikuun 8. päivä pidettäviä avajaisia opiskelutoverit odottavat innolla. Kehitysideoita on suunniteltu jo pitkälle aikavälille.

– Haluamme luoda tästä elävän ympäristön.  Ihmiset voisivat tulla tänne ihastelemaan, ostelemaan tai vain juomaan kahvit, Tuomas Knuutinen sanoo.

Juttua korjattu kello 19:56: Liikkeen nimi on Kure, ei Räikiä, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Liikkeen taustalla on opiskelijoiden omistama Räikiä-niminen yritys.

Lue tämä juttu kokonaan ja muut Kalen! jutut näköislehdestä. Kale! on Kalevan letkeä lehti kaupunkilaiselle ja se ilmestyy Oulun alueella torstaisin.