Oulun oikeustalo: Oulun uuden oi­keus­ta­lon ves­sas­ta kuu­lu­nut ku­mah­dus johti siihen, että kaikki wc-ti­lat pitää tar­kis­taa

Sosiaalinen media: Jaakko ja Niina Polon pa­ri­suh­de­huu­mo­ri kerää jopa mil­joo­nia näyt­tö­ker­to­ja Ins­ta­gra­mis­sa

Jääkiekko: Kärpät on noussut maan joh­ta­vak­si maa­li­vah­ti­kas­vat­ta­mok­si Roope Kois­ti­sen an­sios­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kuntien kan­nat­taa tarttua ti­lai­suu­teen avaa­mal­la uusia tapoja maal­le­muut­toon – vuok­ra-asun­non asu­mis­tuel­la omaan taloon?

Mitä, jos vuokra-asunnon asumistuki maksettaisiin kerralla useamman vuoden ajalta. Hankkisitko sillä rahalla oman kodin? Ja jos tätä ei maksettaisikaan suoraan rahana, vaan asumistukisummalla hankittaisiin asunto kunnasta, joka tarvitsee muuttajia. Näin rohkeasti ideoi kansanedustaja Anne Kalmari alkuvuodesta 2020.

Kasvukeskuksien asuntopula nostaa vuokria, joita valtio tukee joka vuosi 2,3 miljardilla eurolla. Valtio tukee myös asuntotuotantoa vuokrien maltillistamiseksi. Nyt rahat valuvat pitkälti sijoittajille ja Kojamoille. Olisiko järkevää miettiä näiden miljardien kestävämpää hyödyntämistä.

Maaseudulla ja jopa kehyskunnissa on tuhansia asuntoja tyhjillään tai vaikeasti myytävissä. VTT:kin on todennut tämän tutkimuksessaan. Muuttotappiokunnissa asuntokauppa ei käy, lainaa ei saa. Valmis infra, tiet, koulut, kentät ja terveyskeskukset jäävät tyhjänpantiksi ja kansallisvarallisuutta rapautuu miljardeilla euroilla. Suomi rakennetaan kalliisti uudelleen ja kunnat ja valtio velkaantuvat taakan alla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.