Metsästys: Poh­jois-Poh­jan­maal­le myön­net­tiin luvat 25 il­vek­sen kaa­ta­mi­seen

Huumerikokset: Oikeus tuo­mit­si eh­dot­to­mia van­keus­ran­gais­tuk­sia tör­keis­tä huu­maus­ai­ne­ri­kok­sis­ta Oulussa

Mainos: Kalevan ti­laa­jan kump­pa­ni­etu­na liput puoleen hintaan Kär­pät-Pe­li­cans ke 27.10. peliin.

Kun­ta­vaa­lit tuo muu­tok­sia Poh­jois-Poh­jan­maan liiton ko­koon­pa­noon: kes­kus­ta, ko­koo­mus ja pe­rus­suo­ma­lai­set suu­rim­mat val­tuus­to– ja hal­li­tus­ryh­mät.

Pohjois-Pohjanmaalla keskusta sai yli 58 000 ääntä 34,3 prosentin osuudella. Kokoomus sai lähes 27 000 ja perussuomalaiset lähes 26 000 ääntä 15,8 ja 15,2 prosentin osuuksilla.

Vaalituloksen perusteella Pohjois-Pohjanmaan liiton uudessa maakuntavaltuustossa keskustalla on 27 jäsentä ja kokoomuksella sekä perussuomalaisilla molemmilla 12 jäsentä. Vasemmistoliitolla on yhdeksän, sosiaalidemokraateilla kahdeksan, vihreillä kuusi ja kristillisdemokraateilla yksi jäsen, kerrotaan liiton tiedotteessa.

Maakuntavaltuustossa on yhteensä 75 jäsentä.

Puolueiden suhteellisen kannatusjaon perusteella keskustalla olisi uudessa maakuntahallituksessa kuusi jäsentä. Kokoomuksella ja perussuomalaisilla olisi molemmilla kaksi jäsentä, vasemmistoliitto, sosiaalidemokraatit ja vihreät taas saisivat kukin yhden jäsenen. Yhteensä maakuntahallituksessa on 13 jäsentä.

Keskusta käynnistää tiedotteen mukaan maakunnan suurimpana puolueena maakunnallisten organisaatioiden luottamushenkilöiden paikkaneuvottelut.

Lue lisää: Oulu sai tuo­ret­ta voimaa, mutta uuden po­liit­ti­sen voi­ma-ak­se­lin syntyy jää näh­tä­väk­si