Päätoimittajan kolumni: Viina vie urat, perheen ja ter­vey­den, mutta mitäpä siitä?

Vanhat kuvat: Lu­mi­lau­tai­lun suosio nousi 2000-lu­vul­la ja nuoriso väsäsi omia hyp­py­rei­tä

Kolumni: Lapsi ihol­la­ni laski tes­to­ste­ro­ni­ta­so­ja­ni nuorena isänä ja jää­kiek­koi­li­ja­na

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Pääkirjoitus
Tilaajille

Kun­ta-alan palk­ka­so­pu karkasi ho­ri­son­tin taakse, ja siksi työ­tais­te­lu­toi­met tuskin päät­ty­vät nyt päällä olevaan lakkoon

Tiistaina alkanut kunta-alan lakko kestää enemmillään viikon. Siinä ajassa sopua vaikeaan palkkakiistaan tuskin löytyy. Parempia palkkoja voi perustella töiden vaatimustasolla ja työvoimapulalla. Myötämieli ei ratkaise ongelmia, tarvitaan maksajia.

Tiistai toi kunta-alan palkkakiistat lakkojen kautta osaksi kansalaisten arkea kymmenessä kaupungissa, Oulussakin. Kaupungin päiväkodeista vain pieni osa on nyt avoinna, ja kiinni ovat kokonaan Oulun kaupungin peruskoulut ja lukiot. Monet muutkin palvelut kulttuurilaitoksista liikuntatiloihin ovat pääosin suljettuja.

Lakon takia monet vanhemmat ovat joutunut järjestelemään työnsä uudelleen tai hankkimaan sukulaisapua taikka pahimmillaan jäämään palkattomalle vapaalle kotiin lasten takia.

Nyt lakkolaisia on runsaat 80 000. Jos tämä työtaisteluvaihe ei johda tuloksiin, on laajuutta toimiin luvassa tuonnempana lisää. Se vaihe vaikuttaa todennäköiseltä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.