Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Mainos: Markkinointitoimisto Kolmas Polvi etsii markkinoinnin asiantuntijaa - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kumpi tietää enemmän sek­suaa­li­suu­des­ta, sinä vai lap­se­si?

Sen sijaan että media- ja seksuaalikasvatusta kohdistettaisiin pääasiassa nuoriin, tulisi sitä tarjota myös vanhemmille.

Kun Oulun kaupunki julkaisi Turvallinen Oulu -hankkeen seksuaalikasvatusmateriaalit nettisivuillaan vuonna 2019, sosiaalinen media kuohahti. Hankkeen päätavoitteena on ennaltaehkäistä alaikäisiin kohdistuvia seksuaalirikoksia.

Materiaalit herättivät vanhempien parissa keskustelua niiden sopivuudesta alaikäisille. Keskustelusta kävi ilmi osan kommentoijien puutteellinen käsitys seksuaalisuudesta ja sen kehittymisestä. Mietimmekin, tulisiko seksuaalikasvatusta kohdentaa myös vanhemmille?

Seksuaalikasvatus mielletään usein vain seksiin ja ehkäisyohjaukseen liittyväksi. Sen tarkoituksena on tarjota tietoa, jotta kykenemme muodostamaan käsityksen seksuaalisuudesta ja arvoistamme. Seksuaalikasvatus tukee itsemääräämisoikeutta ja luo pohjan hyvälle itseluottamukselle.

Keskustelussa nousi esiin mielipide siitä, että osa materiaaleista oli jopa lapsen kasvurauhan häirintää, eikä nuoren tarvitsisi tietää seksuaalisista "erikoisuuksista". Käsitys seksuaalisuudesta ja sen laajuudesta on yksilöllinen, joten kuka siis määrittää "seksuaaliset erikoisuudet", ja sen kenelle niistä kerrotaan?

"Seksuaalikasvatus mielletään usein vain seksiin ja ehkäisyohjaukseen liittyväksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.