Taksiliikenne: Vi­ran­omai­set rat­sa­si­vat takseja Oulun seu­dul­la, puut­tei­ta yli nel­jän­nek­ses­sä ta­pauk­sis­ta

Onnettomuudet: Hen­ki­lö­au­to syttyi pa­la­maan Oulussa Kuu­sa­mon­tiel­lä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ku­lut­ta­ja lähtee ha­ke­maan lä­hi­ruo­ka­ta­pah­tu­mas­ta yleensä jo­ta­kin, mitä ei löydy ai­na­kaan jo­kai­sen mar­ke­tin hyl­lyl­tä

Oikeastaan olen jäävi ottamaan kantaa asiaan, sillä olen ollut neljännesvuosisadan talkoolaisena Ruukin luomumarkkinoilla. Taustani takia tunnen kuitenkin omakohtaisesti, mitä tapahtuman järjestäminen pitää sisällään, mutta myös sen puolen, mitä on olla mukana myyjänä tapahtumassa.

Ensin muutama ajatus lähiruuasta. Sanan merkitys on veteen piirretty viiva. Useimmat kuluttajat ajattelevat sen sisällöksi paikallisen viljelijän tuotantoa. Vaan entäpä jos suurempi tuotantolaitos sattuu olemaan alueella? Olen huomannut pyrkimystä luokitella tällaisetkin tuotteet lähiruuaksi – oli käytetty raaka-aine peräisin mistä tahansa.